Loting halve finale FA Cup bekend

Maandagmiddag heeft de loting voor de halve finale van de SSE FA Cup van Engeland plaatsgevonden. Er zal tenminste één Nederlandse speelster in de finale staan, namelijk Tessel Middag of Shanice van de Sanden.  De loting heeft Manchester City gekoppeld aan Liverpool, terwijl de andere halve finale tussen Chelsea en Birmingham City zal gaan. Beide halve finales staan gepland op maandag 17 april.

Afgelopen zondag werd de bekerhouder, Arsenal, uitgeschakeld door Birmingham City. Sari van Veenendaal wist na een aantal reddingen haar ploeg uiteindelijk niet op de been te houden. Ook Dominique Janssen en Daniëlle van de Donk konden het verschil niet maken. Birmingham City won uiteindelijk met 1-0. Chelsea zal dus gewaarschuwd zijn. De ploeg won tegen Sunderland weliswaar eenvoudig met 1-5 nadat The Blues via een penalty nog tegen een 1-0 achterstand aankeken.

Manchester City had het echter lastig tegen Bristol City. Bij de ploeg uit Manchester begon Tessel Middag in de basis. Via haar schot kon Stephanie Houghton de score openen. Uiteindelijk maakte Nikita Paris twee minuten voor tijd de beslissende 1-2 nadat Bristol City via Claire Emslie op gelijke hoogte was gekomen. De tegenstander van Manchester City in de halve finale, Liverpool, won dankzij doelpunten van Caroline Weir en Natasha Hardin met 2-0 van Notts County.

 

Het bericht Loting halve finale FA Cup bekend verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!