Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Voormalig bondscoach geeft een clinic

Arjan van der Laan, voormalig bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal, geeft op dinsdagavond 4 april vanaf ongeveer 19.00 uur een speciale training aan de meisjes van MO17 van SV Nieuwkoop.

Arjan begon zijn voetbalcarrière bij de jeugd van SV Nieuwkoop. Hij kwam op jonge leeftijd in het 1e elftal en werd, via een tussenstop bij ARC, uiteindelijk profvoetballer. Hij speelde vele jaren succesvol bij Sparta, FC Twente, ADO Den Haag en Dordrecht.

Al tijdens de herfst van zijn actieve carrière begaf hij zich op het trainerspad. Aanvankelijk als jeugdtrainer bij Sparta, maar later ook als trainer van de talententeams van NEC en Sparta.

Zijn 1e stap als hoofdtrainer zette Arjan bij hoofdklasser FC Lisse, maar hij verbrak zijn verbintenis, omdat een unieke kans op zijn pad kwam. Hij kon namelijk in september 2015 bondscoach van het nationale vrouwenelftal worden.

Die functie bekleedde hij ruim 1 jaar en hij zette zich in om kwalificatie voor het EK komende zomer in Nederland te realiseren. De KNVB koos afgelopen december echter voor een andere koers met een andere bondscoach.

SV Nieuwkoop is verheugd dat Arjan niet is vergeten waar zijn succesvolle loopbaan ooit begon en dat hij enthousiast bereid is het vrouwenvoetbal in zijn geboortedorp te stimuleren.

Ook de meisjes van MO17-1, die het goed doen in hun competitie, zijn heel blij met dit verrassende initiatief. Ze kijken uit naar de speciale training van een toptrainer zoals Arjan van der Laan. Zij zullen hun uiterste best doen om in de korte tijd die de training duurt zo veel mogelijk te leren. Op voetbaltechnisch en mentaal gebied.

Het bericht Voormalig bondscoach geeft een clinic verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *