Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Amin Younes ‘fan’ van de Ajax Vrouwen

Fotograaf: Nienke van der Tak

Merel van Dongen is niet alleen speelster van de Ajax; ze volgt ook nog eens een master Psychologie aan de universiteit.  In clubgenoot Amin Younes kwam ze iemand tegen met dezelfde interesses: voetbal en de menselijke psyche. Op de clubsite volgt een interessant gesprek tussen de twee.

Younes, die in de hoofdmacht van de Amsterdammers speelt, blijkt de vrouwelijke tak van Ajax op de voet te volgen. “Ik kom regelmatig kijken naar trainingen. Mooi om te zien hoe hard er wordt gewerkt. Het is een sterk team. Ik kan versteld staan van de strakke passjes en balaannames. Wat ik ook bijzonder vind is dat vrijwel alle Ajax-speelsters naast hun voetbalcarrière ook werken of studeren.”

De aanvaller denkt dat het in het veld waarschijnlijk erg handig is om als voetballer een achtergrond in de psychologie te hebben. Van Dongen beaamt dat: “Ik ben me altijd heel erg bewust van de sfeer en de cohesie binnen het team. Als ik weet dat een teamgenoot het moeilijk heeft, dan ga ik daar altijd even mee praten. Dus ja, ik denk dat mijn psychologieachtergrond wel helpt.”

De Oranje Leeuwin merkt op dat het grootste verschil tussen mannen- en vrouwenteams toch wel is dat mannen vooral ‘schijt’ hebben aan alles en vrij egoïstisch zijn. Vrouwen zijn daarentegen vaak veel bezig met hun omgeving en de mening van anderen. Als Younes vervolgens opmerkt dat dat “een beetje vrouw-eigen” is neemt de topsport mentaliteit bij Van Dongen de overhand. “Ja, maar daar moeten we echt van af. Wie wil winnen moet af en toe egoïstisch en hard zijn.”

Het bericht Amin Younes ‘fan’ van de Ajax Vrouwen verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *