SC Woezik wil de Eredivisie in

Woezik heeft torenhoge ambities met het vrouwenteam, dat momenteel op het hoogste amateurniveau speelt. De Wijchense voetbalclub wil zelfs de eredivisie in.

Woezik heeft al met de KNVB contact gehad over toetreding tot het hoogste niveau, maar de voetbalbond geeft vooralsnog geen toestemming. ,,Als Woezik dat wil, moeten zij zich melden bij de KNVB en dan gaan we in gesprek met de profclubs die nu in de eredivisie spelen”, legt woordvoerder Koen Adriaanse uit. ,,Het uitgangspunt is om de competitie te verbeteren. Dat kan ook met amateurclubs. Het is geen voorwaarde dat de mannen betaald voetbal spelen. Er loopt alleen op dit moment geen gesprek met Woezik.”

In het vrouwenvoetbal is de eredivisie een gesloten competitie, in tegenstelling tot de mannen waar afgelopen zomer de nieuwe voetbalpiramide werd ingevoerd. Woezik speelt momenteel in de topklasse, het hoogste amateurniveau. Het team van trainer Cor Perlee vecht daarin wel tegen degradatie.

,,Maar de wens om naar de eredivisie te gaan is er”, zegt Perlee. ,,Die ambitie is er niet alleen bij mij, ook bij de club. We hebben daarom contact gehad met de KNVB om te kijken of we in de toekomst naar de eredivisie kunnen. We streven het hoogst haalbare na. Dat past bij de voetbalschool voor meiden die we hebben opgebouwd. De voorzieningen, de structuur die er staat is geweldig. Wat dat betreft is het net een bedrijf. Alles is goed geregeld voor die meiden.”

Woezik, dat ook in gesprek is met Ajax over een samenwerkingsverband, trekt voetbalsters uit de wijde omgeving. Speelsters uit Siebengewald, Oss, Tilburg en Arnhem komen naar Wijchen. ,,Scouting is essentieel”, zegt Perlee. ,,We zoeken al naar speelsters vanaf de leeftijd van 12 jaar. Er zit zoveel talent in de regio, terwijl er nauwelijks clubs zijn die op een hoog niveau spelen. Daarom willen wij met het eerste team graag op het hoogste niveau spelen.”

Hoe de selectie er volgend seizoen uitziet is nog niet bekend. Woezik gaat de komende tijd om tafel met de voetbalsters uit de huidige spelersgroep. Daarnaast heeft Woezik ambitieuze plannen met het beloftenteam. De tweede vrouwenploeg speelt momenteel in de derde klasse.

,,Sinds dit seizoen hebben we van die ploeg het beloftenteam gemaakt”, zegt Perlee. ,,Het doel is om dat elftal in de eerste klasse te spelen. Dan is het echt een mooie stap tussen de voetbalschool en het eerste team. Er trainen nu al wat meiden uit het beloftenteam mee bij ons.”

bron: De Gelderlander (Nijmegen)

Het bericht SC Woezik wil de Eredivisie in verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!