Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Hesterine de Reus schrijft geschiedenis in China

Hesterine de Reus gaat aan de slag in China als de eerste buitenlandse coach voor een nationaal jeugdelftal – binnen de vrouwelijke tak van het professionele voetbal. De 55-jarige Nederlandse coach zal zich gaan focussen op de leeftijdscategorie O19 en zal haar expertise gaan delen met betrekking tot het meiden- en vrouwenvoetbal. Op dit moment is ze al betrokken bij enkele kleine projecten. Zo zal er op 11 en 12 april een Girls Soccer Skills Camp georganiseerd worden in Menai.

De Reus speelde kwam 43 keer uit voor het Nederlands elftal en werkte enige tijd voor de KNVB als bondscoach van O15, O17 en O19. Verder was ze ook actief als hoofdcoach van PSV tijdens de start van de BeNe League. In het verleden werkte ze ook voor o.a. CTO Eindhoven, Jordaniƫ en het nationale elftal van Australiƫ. Samen met Vera Pauw en Sarina Wiegman vormt Hesterine de Reus het Nederlandse trio met het befaamde diploma Coach Betaal Voetbal op zak.

 

 

Het bericht Hesterine de Reus schrijft geschiedenis in China verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *