Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Hoe Het Kasteel klaargestoomd wordt voor het EK

FOTO: KNVB.nl

Deze zomer staat Nederland in het teken van het EK Vrouwen. Voor het eerst is Nederland gastland van dit toernooi, dat met zestien deelnemende landen gelijk ook het grootste EK Vrouwen in de geschiedenis is. Rotterdam is met ‘Het Kasteel’ deze zomer het decor van vijf EK wedstrijden, waaronder de tweede poulewedstrijd van de OranjeLeeuwinnen tegen Denemarken en een kwartfinale. Maar welke metamorfose is er nodig van het stadion ‘Het Kasteel’?

Huidige situatie
Sinds de zomer van 2014 speelt Sparta Rotterdam, noodgedwongen vanwege een grote bezuinigingsactie, op kunstgras. Kunstgras is voordeliger dan echt gras omdat er permanent op gespeeld en getraind kan worden. Ter vergelijking: de natuurgrasmat van Het Kasteel werd tot de zomer van 2014 ongeveer 75 uur per jaar benut, terwijl de club het kunstgrasveld zeker 1500 uur per jaar kan benutten.

UEFA eisen
Rotterdam is één van de steden die zich kandidaat stelde als speelstad voor het EK. Omdat alle officiële eindtoernooien op een échte grasmat moeten worden gespeeld (mannen en vrouwen), zal het kunstgras moeten worden vervangen. Aankomende zomer zullen de grasmeesters in Rotterdam dan ook flink aan de bak moeten, want ineens zal er weer gras gemaaid moeten worden op Het Kasteel! Het vervangen van de grasmat is een hele klus. Het natuurgrasveld is nu al aan het groeien, zodat het straks in één keer kan worden neergelegd in Rotterdam.

En na het EK
Na afloop van het EK zal de volledige (natuur)grasmat weer worden verwijderd en worden vervangen door kunstgras. Kosten nog moeite worden er gespaard om de volgende vijf fantastische wedstrijden in Rotterdam te laten plaatsvinden:

Maandag 17 juli: Italie – Rusland
Donderdag 20 juli: Nederland – Denemarken
Zondag 23 juli: Schotland – Portugal
Woensdag 26 juli: IJsland – Oostenrijk
Zaterdag 29 juli: winnaar poule B – nummer 2 poule A

Kaarten voor de wedstrijden zijn HIER te koop.

Het bericht Hoe Het Kasteel klaargestoomd wordt voor het EK verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *