Meet the cities: Rotterdam

Foto: KNVB.nl

Deze zomer wordt in Nederland het EK Vrouwen georganiseerd. Van 16 juli tot en met 6 augustus strijden zestien deelnemende landen om de trofee. Met zestien deelnemende teams is dit ook het grootste EK Vrouwen. In totaal worden er 31 wedstrijden gespeeld in zeven speelsteden. Eén van de speelsteden is Rotterdam. Daar worden deze zomer vijf wedstrijden gespeeld, waaronder de tweede poulewedstrijd van de OranjeLeeuwinnen tegen Denemarken en een halve finale.

Identiteit van Rotterdam
De stad Rotterdam heeft zijn naam te danken aan een dam in de rivier ‘de Rotte’. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd een groot deel van de historische binnenstad verwoest door een bombardement. Daarna is de stad opnieuw opgebouwd, waardoor Rotterdam bekend kwam te staan om de vernieuwende bouwstijl en architectuur. Naast de nieuwbouw heeft Rotterdam ook de iconische haven, die lange tijd de grootste in de wereld was. Elke jaar worden er 127,1 miljoen containers verscheept.

Rotterdam en het EK
Rotterdam is een voetbalstad bij uitstek. De stad heeft maar liefst drie clubs die uitkomen in de Eredivisie, dat is meer dan elke andere Nederlandse stad. Daarom kon Rotterdam ook niet ontbreken als speelstad tijdens het EK.

Het Kasteel
In 1916 werd in Nederland het eerste voetbalstadion geopend: Het Kasteel. De locatie waar deze zomer ook vijf EK wedstrijden worden gespeeld: waaronder een groepswedstrijd van de OranjeLeeuwinnen en een halve finale. In de competitie wordt op kunstgras gespeeld, iets wat volgens de regelementen tijdens een EK niet mag. Daarom wordt voor de start van het toernooi de hele grasmat vervangen door echt gras!

Kaarten zijn te koop vanaf 10 euro per stuk en voor kinderen tot 14 jaar geldt een korting van 50% op een kaartje. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de wedstrijden in Rotterdam, ook voor de wedstrijd van de OranjeLeeuwinnen. Het programma in Rotterdam ziet er als volgt uit:

Maandag 17 juli: Italië – Rusland
Donderdag 20 juli: Nederland – Denemarken
Zondag 23 juli: Schotland – Portugal
Woensdag 26 juli: IJsland – Oostenrijk
Zaterdag 29 juli: Winnaar poule B – No. 2 poule A

Wil jij erbij zijn? Verzeker jezelf HIER van kaarten.

Het bericht Meet the cities: Rotterdam verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!