Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Voorbeschouwing Eredivisie: vrijdag 31 maart

Fotograaf: Nienke van der Tak

Gedurende speelronde 21 wordt de reguliere fase van de Eredivisie afgesloten met drie wedstrijden op vrijdag en een wedstrijd op zaterdag. Ajax is in staat om het gat met ADO Den Haag te vergroten; dan moet er wel gewonnen worden van de groengelen. Mocht dat lukken, dan zal de titelstrijd waarschijnlijk gaan tussen de Amsterdammers en FC Twente. Onder de streep staat Telstar er uitstekend voor. De ploeg van Gideon Dijks lijkt af te steven op een keurige vijfde plaats.

Sc Heerenveen vs PEC Zwolle

Sc Heerenveen heeft deze maand maar een wedstrijd weten te winnen. Tegen Telstar, PSV en Achilles ’29 werden er geen punten behaald en dus zal er tegen PEC Zwolle gewonnen moeten worden. Bij PEC Zwolle komt de dieselmotor langzaam op gang. Nadat er in de competitie werd gelijkgespeeld tegen FC Twente en gewonnen tegen Telstar, lijkt de hekkensluiter eindelijk de weg omhoog te hebben gevonden. De ploeg uit Friesland heeft de punten echter ook hard nodig en zal dus de opmars van PEC Zwolle proberen te stoppen. Of dat gaat lukken valt vanaf 19.30 in het Abe Lenstra Stadion (!) te zien. 

Telstar vs Achilles ‘29

Telstar is bezig aan een goed seizoen. Toch werd er vorige week verrassend verloren van PEC Zwolle. In Zwolle keek de ploeg na het laatste fluitsignaal tegen een 4-3 achterstand aan. Achilles ’29 zorgde vorige week ook voor een verrassing door te stunten tegen sc Heerenveen, dat met 5-0 werd verslagen. In Velsen-Zuid zal de uitploeg de lijn dit weekend proberen door te trekken. 

Ajax vs ADO Den Haag

Ajax liep vorige week op Sportpark De Herdgang op bezoek bij PSV tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. Desondanks staat de ploeg met 51 punten nog altijd stevig aan kop en met een doelsaldo van +37 ziet het er allemaal nog rooskleurig uit voor de ploeg van Ed Engelkes. ADO Den Haag heeft daarentegen al drie wedstrijden op rij (in zowel de competitie als de beker) niet meer gewonnen. De selectie uit Den Haag doet het dit seizoen uitstekend maar lijkt niet over de lange adem te beschikken als het gaat om de strijd voor het kampioenschap. Desondanks is met het bereiken van de play-offs als nummer drie (wellicht na dit weekend als nummer vier) de belangrijkste doelstelling al gehaald. Deze speelronde valt het gat weer enigszins te dichten maar dan moet er wel gewonnen worden tegen Ajax. De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen in Amsterdam eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Dit weekend zal zowel Ajax als ADO Den Haag daar weinig mee opschieten. Het belooft dus een spannende wedstrijd te gaan worden.

Het bericht Voorbeschouwing Eredivisie: vrijdag 31 maart verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *