Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Selectie Oranje onder 19 bekend gemaakt

Definitieve selectie Vrouwen onder 19 voor EK-kwalificatie in Nederland
De definitieve selectie van het Nederlands vrouwenelftal onder 19 jaar voor het EK-kwalificatietoernooi in Nederland is bekend. Voor het zogenoemde ‘elitetoernooi’, de laatste horde voorafgaand aan het EK 2017 in Noord-Ierland, zijn 18 speelsters opgeroepen door KNVB-coach Jessica Torny. Het elitetoernooi vindt plaats in Putten en Apeldoorn. Oranje onder 19 opent het toernooi op donderdag 6 april in Putten tegen Slovenië. De tweede wedstrijd is op zaterdag 8 april tegen Portugal en op dinsdag 11 april wordt er afgesloten tegen Frankrijk, wederom in Putten.

De definitieve selectie bestaat uit de volgende speelsters:
Jamie Altelaar (CTO Amsterdam Talent Team), Eva van Deursen (CTO Eindhoven Talent Team), Caitlin Dijkstra (CTO Eindhoven Talent Team), Rebecca Doejaaren (PEC Zwolle), Kayleigh van Dooren (CTO Eindhoven Talent Team), Lize Kop (CTO Amsterdam Talent Team), Nadine Noordam (ADO Den Haag), Aniek Nouwen (PSV), Victoria Pelova (ADO Den Haag), Quinty Sabajo (CTO Amsterdam Talent Team), Kay – Lee de Sanders (CTO Amsterdam Talent Team), Nurija van Schoonhoven (PEC Zwolle), Joëlle Smits (CTO Eindhoven Talent Team), Noah Waterham (CTO Amsterdam Talent Team), Ashleigh Weerden (CTO Amsterdam Talent Team), Jacintha Weimar (FC Bayern München), Vera ten Westeneind (CTO Eindhoven Talent Team) en Danique Ypema (CTO Amsterdam Talent Team).

8 speelsters staan op de standby-lijst om eventueel opgeroepen te worden als een van bovenstaande spelers alsnog afvalt door bijvoorbeeld een blessure. Deze speelsters zijn: Romy Dalebout (Jong ADO Den Haag), Nathalie van den Heuvel (SC Heerenveen), Bente Jansen (FC Twente), Chelsea Kenton (CTO Amsterdam Talent Team), Nance van de Meer (ADO Den Haag), Silvie van der Plas (CTO Amsterdam Talent Team), Mijke Roelfsema (ADO Den Haag) en Cherise Schelts (Telstar).

Programma
Donderdag 6 april 2017
19.30 uur Slovenië – Nederland (SDC Putten, Putten)

Zaterdag 8 april 2017
16.00 uur Nederland – Portugal (Robur et Velocitas, Apeldoorn)

Dinsdag 11 april 2017
19.00 uur Nederland – Frankrijk (SDC Putten, Putten)

EK 2017 onder 19 jaar in Noord-Ierland
Tijdens de Eliteronde komen 24 landen uit, verdeeld over zes groepen. De winnaar van elke groep gaat naar het EK, evenals de beste nummer twee, gemeten over alle zes kwalificatiepoules. Aan het EK doen acht landen mee, waarbij Noord-Ierland als gastland automatisch gekwalificeerd is. Het EK 2017 wordt gehouden van 8 tot 20 augustus.

Het bericht Selectie Oranje onder 19 bekend gemaakt verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Selectie Oranje onder 19 bekend gemaakt

Definitieve selectie Vrouwen onder 19 voor EK-kwalificatie in Nederland
De definitieve selectie van het Nederlands vrouwenelftal onder 19 jaar voor het EK-kwalificatietoernooi in Nederland is bekend. Voor het zogenoemde ‘elitetoernooi’, de laatste horde voorafgaand aan het EK 2017 in Noord-Ierland, zijn 18 speelsters opgeroepen door KNVB-coach Jessica Torny. Het elitetoernooi vindt plaats in Putten en Apeldoorn. Oranje onder 19 opent het toernooi op donderdag 6 april in Putten tegen Slovenië. De tweede wedstrijd is op zaterdag 8 april tegen Portugal en op dinsdag 11 april wordt er afgesloten tegen Frankrijk, wederom in Putten.

De definitieve selectie bestaat uit de volgende speelsters:
Jamie Altelaar (CTO Amsterdam Talent Team), Eva van Deursen (CTO Eindhoven Talent Team), Caitlin Dijkstra (CTO Eindhoven Talent Team), Rebecca Doejaaren (PEC Zwolle), Kayleigh van Dooren (CTO Eindhoven Talent Team), Lize Kop (CTO Amsterdam Talent Team), Nadine Noordam (ADO Den Haag), Aniek Nouwen (PSV), Victoria Pelova (ADO Den Haag), Quinty Sabajo (CTO Amsterdam Talent Team), Kay – Lee de Sanders (CTO Amsterdam Talent Team), Nurija van Schoonhoven (PEC Zwolle), Joëlle Smits (CTO Eindhoven Talent Team), Noah Waterham (CTO Amsterdam Talent Team), Ashleigh Weerden (CTO Amsterdam Talent Team), Jacintha Weimar (FC Bayern München), Vera ten Westeneind (CTO Eindhoven Talent Team) en Danique Ypema (CTO Amsterdam Talent Team).

8 speelsters staan op de standby-lijst om eventueel opgeroepen te worden als een van bovenstaande spelers alsnog afvalt door bijvoorbeeld een blessure. Deze speelsters zijn: Romy Dalebout (Jong ADO Den Haag), Nathalie van den Heuvel (SC Heerenveen), Bente Jansen (FC Twente), Chelsea Kenton (CTO Amsterdam Talent Team), Nance van de Meer (ADO Den Haag), Silvie van der Plas (CTO Amsterdam Talent Team), Mijke Roelfsema (ADO Den Haag) en Cherise Schelts (Telstar).

Programma
Donderdag 6 april 2017
19.30 uur Slovenië – Nederland (SDC Putten, Putten)

Zaterdag 8 april 2017
16.00 uur Nederland – Portugal (Robur et Velocitas, Apeldoorn)

Dinsdag 11 april 2017
19.00 uur Nederland – Frankrijk (SDC Putten, Putten)

EK 2017 onder 19 jaar in Noord-Ierland
Tijdens de Eliteronde komen 24 landen uit, verdeeld over zes groepen. De winnaar van elke groep gaat naar het EK, evenals de beste nummer twee, gemeten over alle zes kwalificatiepoules. Aan het EK doen acht landen mee, waarbij Noord-Ierland als gastland automatisch gekwalificeerd is. Het EK 2017 wordt gehouden van 8 tot 20 augustus.

Het bericht Selectie Oranje onder 19 bekend gemaakt verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *