Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Nog even nagenieten van Oranje O17

Oranje O17 heeft zich voor de tweede keer in de geschiedenis geplaatst voor het Europees kampioenschap. In de beslissende interland van de Eliteronde werd zaterdagmiddag met 2-1 gewonnen van Oostenrijk.

De ploeg bleef Slovenië en Zwitserland daarmee voor. “Dit is heel erg gaaf. Een droom die uitkomt”, aldus aanvoerder Marisa Olislagers.

Op het drukbezochte veld van Achilles Veen was doelpunten maken vooraf de opdracht. Na de prima 3-0 overwinning op Slovenië en het 1-1 gelijkspel tegen Zwitserland, ging de ploeg van Marleen Wissink ten opzichte van Zwitserland met een gelijk aantal punten, maar een doelpunt voorsprong, het beslissende duel in. “Achteraf heeft die 3-0 tegen Slovenië een hele goede basis gelegd voor het resultaat nu. Zij spelen heel opportunistisch en dat hebben we prima bestreden”, aldus Wissink.

“We wisten dat we het in eigen hand hadden en dat winnen het belangrijkste was. Maar Oostenrijk wilde hier niet puntloos vandaan gaan, dat zag je ook aan hoe ze speelden. Daarom waren we ook wel wat gespannen aan het begin”, aldus Olislagers, die met haar elftal na ruim twintig minuten wat lucht kreeg. Jill Baijings werd na een prima individuele actie in het strafschopgebied gevloerd. Romée Leuchter was vanaf elf meter koelbloedig: 1-0.

Zeven minuten voor rust werd het dan toch nog even benauwd voor Onder 17. De Oostenrijksten kregen nauwelijks kansen, maar kopten raak uit een corner. Daarmee moest Oranje weer opnieuw beginnen. Onder 17 herstelde zich echter snel. Een aanval via Leuchter en Baijings eindigde bij Willienne ter Beek. De buitenspeelster van het CTO Amsterdam schoot in de verre hoek binnen: 2-1.

‘Ontzettend blij voor de meiden’

Omdat Zwitserland niet tot de treffers kwam die het nodig had en in de slotminuten zelfs nog werd verslagen door Slovenië (1-2), kon het gejuich in Veen beginnen. “Ik ben zo ontzettend blij voor die meiden”, aldus Wissink met een brede en trotse grijns. Lees hier verder.

Het bericht Nog even nagenieten van Oranje O17 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *