Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Engeland maakt als eerste land EK-selectie bekend

Schrijver: Jeroen Adriaanse
Fotograaf: Nienke van der Tak

Engeland heeft maandag als eerste land van de zestien deelnemende landen de EK-selectie bekend gemaakt. Ondanks dat het toernooi pas over drie maanden van start gaat, acht bondscoach Mark Sampson de tijd rijp om de 23-koppige selectie te presenteren.

De selectie die op het WK van 2015 in Canada de bronzen medaille wonnen, is voornamelijk intact gebleven. Sampson heeft onder andere besloten om Fran Kirby aan de selectie toe te voegen. De aanvalster van Chelsea, die op dat WK het eerste doelpunt namens Engeland scoorde, zit na een periode van afwezigheid weer bij de selectie. Ook Liverpool verdedigster Alex Greenwood sluit na een periode van blessureleed weer aan bij het nationale elftal van Engeland.

De volledige selectie van Engeland:

Doel: Karen Bardsley (Manchester City), Siobhan Chamberlain (Liverpool), Carly Telford (Notts County).

Verdediging : Laura Bassett (Notts County), Lucy Bronze (Manchester City), Alex Greenwood (Liverpool), Steph Houghton (Manchester City), Jo Potter (Notts County), Alex Scott (Arsenal), Demi Stokes (Manchester City), Casey Stoney (Liverpool).

Middenveld: Millie Bright (Chelsea), Isobel Christiansen (Manchester City), Jade Moore (Notts County), Jordan Nobbs (Arsenal), Jill Scott (Manchester City), Fara Williams (Arsenal).

Aanval: Karen Carney (Chelsea), Toni Duggan (Manchester City), Fran Kirby (Chelsea), Nikita Parris (Manchester City), Jodie Taylor (Arsenal), Ellen White (Birmingham City).

Het bericht Engeland maakt als eerste land EK-selectie bekend verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *