Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Jacintha Weimar: “In voetbal is alles mogelijk”

Op het terrein van SDC Putten bereidt Oranje O19 zich voor op de Eliteronde, dat donderdag 6 april van start zal gaan. Jacintha Weimar behoort tot de 18-koppige selectie van bondscoach Jessica Torny en sprak na afloop van de openbare training met vrouwenvoetbalnieuws.nl.

Onder het genot van een warm lentezonnetje stapte Oranje O19 het kunstgrasveld van de lokale voetbalvereniging in Putten op. Na de warming-up werden er twee groepen gevormd en gingen Lize Kop en Jacintha Weimar onder aanvoering van keeperstrainer Alex van Roessel naar het doelgebied.

Terwijl de bondscoach aanwijzingen gaf gedurende een positiespel, werden beide keepsters onder vuur genomen. Het duo zal de komende week gaan uitvechten wie een plek onder de lat verdiend bij Oranje O19. In Kop, die speelt bij CTO Amsterdam, treft Weimar een sterke concurrent. “De wisselwerking tussen ons twee verloopt goed. We proberen het beste uit elkaar te halen en van elkaar te leren. Ik denk dat het altijd leuk is om echt met een concurrent te kunnen trainen. Dan haal je ook gewoon het beste uit jezelf,” aldus de 18-jarige keepster, die vorig jaar de overstap maakte van het CTO Eindhoven naar Bayern München.

Vorige week was Weimar nog met de Duitse ploeg in het Parc des Princes in Parijs voor de Champions League-confrontatie tegen Paris Saint-Germain. Een mooie ervaring maar Weimar benadrukt dat het ook erg leuk is dat ze nu weer met haar leeftijdsgenoten aan het trainen is. “Dit is ook weer een heel mooi podium voor jezelf en sowieso voor ons team. We kunnen laten zien wat voor speelsters wij van deze leeftijdscategorie in Nederland hebben.”

De Eliteronde staat namelijk voor de deur. Het Nederlands elftal moet in de kwalificatiewedstrijden voor het Europees kampioenschap van 2017 in Noord-Ierland zien af te rekenen met Slovenië, Portugal en regerend Europees kampioen Frankrijk. Weimar, die aan haar laatste jaar met de leeftijdscategorie van speelsters onder de 19 bezig is, blikt met vertrouwen vooruit. “Ik denk dat we heel veel kans hebben om ons te plaatsen. We zullen het wel als een team moeten invullen en heel hard moeten werken. In voetbal is alles mogelijk.”

Schrijver en fotograaf: Jeroen Adriaanse

Het bericht Jacintha Weimar: “In voetbal is alles mogelijk” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *