Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Meet the cities: Utrecht

Deze zomer wordt in Nederland het EK Vrouwen georganiseerd. Van 16 juli tot en met 6 augustus strijden zestien deelnemende landen om de trofee. Met zestien deelnemende teams is dit ook het grootste EK Vrouwen. In totaal worden er 31 wedstrijden gespeeld in zeven speelsteden. Eén van de speelsteden is Utrecht, waar op 16 juli de openingswedstrijd tussen Nederland en Noorwegen wordt gehouden. Naast de openingswedstrijd, is Utrecht ook het toneel voor drie andere groepswedstrijden, waaronder de burenclash tussen Engeland en Schotland.

Utrecht is de, op vier na grootste stad van Nederland. Het centrum van Utrecht wordt gekenmerkt door de Domtoren en de grachten. Daarnaast staat de stad ook bekend om zijn universiteit die veel (internationale) studenten aantrekt. Wat tot de reputatie van Utrecht als studentenstad leidt. Mede daarom staat Utrecht bekend als een levendige stad met een bruisend nachtleven.

In 2015 organiseerde Utrecht de start van de Tour de France. Zo werd de Domstad op de internationale kaart gezet. Toen Nederland het EK Vrouwenvoetbal toegewezen kreeg, kon evenementenstad Utrecht natuurlijk ook niet achterblijven. In stadion de Galgenwaard zullen deze zomer vier groepswedstrijden worden gespeeld. Met 23,750 zitplaatsen is de Galgenwaard, na het FC Twente stadion (30.000), het grootste stadion waarin deze zomer gevoetbald gaat worden.

Op zondag 16 juli wordt het EK in Utrecht op feestelijke wijze afgetrapt. De openingswedstrijd zal worden gespeeld door gastland Nederland en Noorwegen om 18:00 uur. De rest van het programma ziet er als volgt uit:

Woensdag 19 juli: Engeland – Schotland
Zaterdag 22 juli: Frankrijk – Oostenrijk
Dinsdag 25 juli: Rusland – Duitsland

Er zijn nog kaarten te verkrijgen voor al deze wedstrijden, ook voor de openingswedstrijd van de OranjeLeeuwinnen. Wil jij erbij zijn deze zomer? Verzeker jezelf dan hier van kaarten.

 

Het bericht Meet the cities: Utrecht verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *