Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Speelsteden wakkeren EK-koorts aan met activiteiten

Naast alle activiteiten rondom de interland in Utrecht warmen ook de andere zes speelsteden op met een afwisselend programma, waarna zij met bussen naar WEURO funplein worden gebracht om de dag gezamenlijk af te sluiten! Vandaag (en de komende weken) staan er in ieder geval genoeg activiteiten op het programma.

Breda
De dag in Breda start met het project “Prof voor een dag” op basisschool De Zandberg. Leerlingen van de groepen 6 en 7 testen met  een parcours spelenderwijs hun uithoudingsvermogen, balans, kracht en snelheid. WEURO-ambassadrice Jade Adan laat de kids met een filmpje zien wat een leven als prof inhoud.’s Middags wordt in de haven een kick-off georganiseerd: waarbij de 16 deelnemende landen zichtbaar zijn en bezoekers worden uitgedaagd mee te doen en een top score neer te zetten.. De hoogste scores worden beloond met wedstrijdkaarten voor het EK! Wat de activiteit precies is, blijft nog even geheim…

’s Middags loopt Kicky in het centrum om passanten te verrassen met een ludieke actie.

NAC speelt ’s avonds om 20.00 uur tegen Cambuur Leeuwarden en ook daar is er aandacht voor het EK: zo kun je het Keepie Uppie spel spelen op het supportersplein en is het WEURO Center Circle te zien.

Deventer
Ook in Deventer wordt er een wedstrijd gespeeld van Go Ahead Eagles. Hieromheen is een mooi programma gebouwd met het EK in de schijnwerpers. Uiteraard is Kicky ook van de partij en schittert ook hier het WEURO center circle. Overdag is overdag de aftrap van het 7 tegen 7 meidenvoetbaltoernooi bij een amateurvereniging in Deventer. En vertrekt een bus vol meiden naar de wedstrijd in Utrecht!

Doetinchem
In speelstad Doetinchem zijn er 3 locaties waar het EK centraal staat op 7 april. Om 14.00 uur wordt de dag afgetrapt bij vv Doetinchem met schoolvoetbal. Vervolgens wordt om 17.30 uur de activityzone aan de IJsselkade officieel geopend waar onder andere een demonstatie Keepie Uppie is. Om 20.00 uur wordt de dag feestelijk afgesloten met EK-tintje in de Vijverberg.

Enschede
Enschede warmt de hele week al op richting het EK. Tijdens de burgemeesterswissel van 3 op 4 april met Munster worden shirts uitgewisseld en mag de Trophy niet ontbreken! Gezamenlijk wordt vooruitgekeken naar het EK! Tijdens de wedstrijd op 6 april FC Twente – PSV is de Trophy er ook. Ook kun je in de stad niet om het EK heen met de grote EK-posters. Uiteraard komt er een bus van 50 enthousiaste kids naar Utrecht om gezamenlijk op te warmen!

Rotterdam
Vrijdag 7 april staat in Rotterdam de hele dag in het teken van het EK. In hartje centrum, staat een ludieke actie op het programma, waarbij uiteraard de bal centraal staat. Houd de online kanalen in de gaten! Van 3 t/m 7 april is het ook de LekkerFit-week. In totaal sluiten 94 Rotterdamse scholen af met het Keepie Uppie spel zij ontvangen een leuk EK pakket waarmee zij t/m het EK aan de slag kunnen. Let’s celebrate a new generation football lovers! Op vrijdagavond sluit Rotterdam de eerste Football Friday af met de wedstrijd Sparta-Excelsior. Voor de wedstrijd wordt het WEURO centre circle gebruik en door meiden voor de aftrap naar de kant gebracht. Uiteraard knalt het EK door de speakers en staat ook de rustactiviteit in het teken van WEURO met een mini-meiden-wedstrijd 5 tegen 5.

Tilburg
Tilburg grijpt de 100 dagen kick-off aan om heel Tilburg te laten weten dat het EK naar Tilburg komt met een uitgebreid programma op het Pieter Vreedeplein. Burgemeester Noordanus, EK-ambassadeur Kirsten van de Ven en EK junior ambassadeur Tess Smit  verrichten om 16.00 de Tilburgse 100 dagen kick-off. Vervolgens gaat het #BFF toernooi in de leeftijd 10-12 jaar van start. Vier tot acht teams strijden tegen elkaar tijdens het Best Football Friends (#BFF) toernooi. Zij spelen voor een plaats in de regiofinale. Ook kun je kennis maken met alle Tilburgse verenigingen. Uiteraard mag de WEURO mobiele Fanzone niet ontbreken. Laat je onderdompelen in de ‘Oranjesfeer’, neem deel aan voetbalspelletjes, maak je spandoekof laat je informeren over het EK, alle wedstrijden en de ‘OranjeLeeuwinnen’.

Utrecht
De dag begint in speelstad Utrecht bij het knooppunt van heel Nederland. Het centraal station waar Kicky de passanten verwelkomt en uitdaagt mee te doen aan het Keepie Uppie of een balletje te schieten door het WEURO gatendoek. In de middag wordt een het Cruyff Court heropend waar het EK ook de hoofdrol heeft: met allerlei voetbalactiviteiten, EK-spellen en uiteraard onder gejuich van Kicky! Vanaf 16:00 zijn er allerlei voetbal activiteiten op het Stadhuisplein en om 18.00 uur wordt de EK aftelklok onthuld op het Vredenburg. Daarna trekt het gezelschap richting het stadion voor de interland waar toernooidirecteur Bert van Oostveen een masterclass geeft. Tot slot wordt in het stadion de prijswinnaar van de spandoekenactie bekend gemaakt.

Foto: KNVB Media

Het bericht Speelsteden wakkeren EK-koorts aan met activiteiten verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *