Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Strijdvaardig Oranje ten onder tegen Frankrijk

Het Nederlands elftal heeft de feestelijke activiteiten voorafgaand aan de wedstrijd geen vervolg kunnen geven. Honderd dagen voor het begin van het EK gingen de OranjeLeeuwinnen strijdend ten onder tegen Frankrijk. Doelpunten van Anouk Dekker (eigen doelpunt), Eugenie Le Sommer en Lieke Martens toverde uiteindelijk de eindstand van 1-2 op het scorebord.

In stadion De Galgenwaard werd het Nederlands elftal gedurende de openingsfase van de wedstrijd vooruit geschreeuwd door het publiek, dat in grote getale op de oefenwedstrijd tegen Frankrijk was afgekomen. Ruim 10.000 kaarten zijn er over de toonbank gegaan – een recordaantal bezoekers voor het Nederlands elftal tijdens een oefeninterland.

De Franse ploeg begon behoudend aan de wedstrijd met een spaarzame actie van Elodie Thomis. Via de snelheid van Shanice van de Sanden en Lieke Martens probeerde de ploeg van Sarina Wiegman over de flanken gevaarlijk te worden. Dit strijdplan resulteerde in de beginfase van de wedstrijd echter niet in grote kansen.

Nadat Frankrijk wat meer de aanval ging zoeken, werd de score uiteindelijk geopend door de bezoekers. Vanuit een voorzet van Camille Abily werkte de ongelukkige Anouk Dekker de bal langs keepster Sari van Veenendaal, die niet meer in staat was om op tijd te reageren. Vlak voor de rust werd Oranje via de goed spelende Jackie Groenen nog een keer gevaarlijk. De aansluitingstreffer bleef echter uit waardoor het Nederlands elftal met een 0-1 achterstand de kleedkamer opzocht.

Aan het begin van het tweede bedrijf vloog het Nederlands elftal uit de startblokken dankzij wederom de snelheid van Van de Sanden. Bovendien werd Daniëlle van de Donk vanuit een kansrijke positie afgevlagd wegens buitenspel. Vanuit het niets sloeg Frankrijk echter dodelijk effectief toe. Thomis gaf vanaf de zijkant de bal breed op Eugenie Le Sommer die op een sluwe wijze de bal in de verre hoek krulde.

Daarmee leek Frankrijk de wedstrijd definitief in het slot te hebben gegooid. Het Nederlands elftal heeft echter op de Algarve Cup al laten zien over voldoende veerkracht en doorzettingsvermogen te bezitten. Het harde werken werd dan ook uiteindelijk beloond via een doelpunt van Lieke Martens. Na een sterke actie van de ingevallen Lineth Beerensteyn wist de 24-jarige aanvallende middenveldster het net te vinden waardoor de spanning weer terugkwam in de wedstrijd. Gedurende de slotfase leek Oranje, ondanks de fanatieke aanmoedigingen van het publiek, via Vivianne Miedema nog gevaarlijk te worden. Frankrijk kwam echter met de schrik vrij. Aanstaande dinsdag krijgt Oranje alweer de kans om zich te herstellen. Dan treedt de ploeg aan tegen Ijsland in Doetichem.

Het bericht Strijdvaardig Oranje ten onder tegen Frankrijk verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *