Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Jackie Groenen: “Het publiek stond geweldig achter ons”

Honderd dagen voor de start van het EK liet het Nederlands elftal tegen Frankrijk zien dat de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman in staat is om de huid duur te verkopen. Ondanks dat het Franse elftal bij vlagen het betere van het spel had, bleef Oranje strijdvaardig. Uiteindelijk stapte Frankrijk echter wel als winnaar van het veld af, 1-2. Middenveldster Jackie Groenen sprak na afloop van de wedstrijd met vrouwenvoetbalnieuws.nl

Samen met Tessel Middag vormde Jackie Groenen in de oefeninterland een blok achter een linie van drie speelsters, bestaande uit Daniëlle van de Donk, Lieke Martens en Shanice van de Sanden. “We hebben hard moeten werken op het middenveld. De ruimtes waren groot en Frankrijk heeft hele goede, wendbare speelsters op het middenveld,” aldus de 22-jarige Groenen, die terugkijkt op een zware wedstrijd. “Ik denk dat Tessel en ik het echter goed hebben gedaan.”

Het oppakken van wendbare speelsters als Gaëtane Thiney en Camile Abily vereiste dat Groenen en Middag gedurende de wedstrijd constant in beweging moesten zijn. “We probeerden de ruimtes compact te houden en de linies niet te ver uit elkaar te krijgen, zodat de afstanden niet te groot werden. De tweede helft ging dat iets minder en daardoor valt ook die tweede goal. Maar grotendeels van de wedstrijd hebben we dat goed gedaan en dat is ook iets waar we aan werken. We krijgen nu twee lullige goals tegen. Als we dat weten te voorkomen, dan kunnen we die wedstrijd misschien ook mee naar huis nemen.”

Uiteindelijk knokten de OranjeLeeuwinnen zich nog terug in de wedstrijd en konden beide teams zich opmaken voor een spannende slotfase. Ook het thuispubliek ging er nog een keer massaal achter staan. “Natuurlijk merk je dat ook op het veld. Sowieso stond heel de wedstrijd het publiek geweldig achter ons. Het is echt superleuk om voor zoveel mensen te mogen spelen in zo’n mooi stadion. Als dit een voorbode is van hoe het gaat zijn tijdens het EK, dan kijk ik er echt ontzettend naar uit.”

Schrijver: Jeroen Adriaanse
Fotograaf: Nienke van der Tak

Het bericht Jackie Groenen: “Het publiek stond geweldig achter ons” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *