Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Braziliaanse Marta maakt overstap naar de VS

Het Amerikaanse Orlando Pride heeft zich versterkt met de Braziliaanse Marta, vijfvoudig FIFA Women’s World Player of the Year. De 30-jarige aanvalster, die overkomt van FC Rosengård, tekent een contract voor twee jaar met de optie om daar nog een seizoen aan vast te plakken. Bij Orlando Pride staat ook onder andere Alex Morgan onder contract. Morgan speelt echter op dit moment tijdelijk voor het Franse Olympique Lyonnais.

In het verleden heeft Marta al eens in de VS gespeeld. Dat was tussen 2009-2011 voor o.a. Los Angelos Sol, Santos en New York Flash. De laatste drie seizoenen kwam de speelster, die ook was opgenomen in het beste FIFPro wereldelftal van 2016, dus uit voor FC Rosengård waar ze samenspeelde met Kirsten van de Ven en Lieke Martens. Marta is één van de bekendste gezichten uit het vrouwenvoetbal en speelde al op vier WK’s en Olympische Spelen met Brazilië. Verder heeft ze de nodige prijzen op haar naam geschreven: Gouden WK bal O20, UWCL en nog veel meer. Bekijk hier alles!

Het bericht Braziliaanse Marta maakt overstap naar de VS verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *