Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Groot slot offensief helpt JVOZ niet

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen nummer laatst MZC’11 uit Zierikzee op het programma. De meiden begonnen met Eshter van Belzen op doel. Achterin Lois Hofman, Lieve van Vliet, Wynonna Lord en op rechts Demi Nas.

Op het middenveld Alessia Mieras, Chang Yan Li en Winnie Li. Voorin Noa Slinger, Angela Versluis en Laura Vierhout. Op de bank Jasmijn Verschoor en Sophie Fijneman (en de nog geblesseerde Manon de Ruijsscher). Over de eerste helft kan ik kort zijn: Het spel in de openingsfase was van beide zijden rommelig, vele passes kwamen niet aan. Halverwege de eerste helft werd het ietsje beter maar kansen leverde dat niet op voor één van de partijen.

Er werd 1 kans geteld en die was voor de gasten uit een corner. Keepster Esther redde en zag de rebound over gaan. Na rust kwam Sophie voor Noa. Zij ging centraal achterin spelen. Laura verhuisde naar linksbuiten, Cheng Yan naar de spits en Angela naar rechtsbuiten en tot slot schoof Lieve een linie naar voren om centraal op het middenveld te gaan spelen.

Vlak na rust een foutje achterin en dat leidde de 1-0 in voor de gastheren. In eerste instantie bracht Esther nog redding maar de rebound leverde een voorzet van links af die werd binnengekopt. In de tweede helft was het veldspel van de meiden ietsje beter, maar teveel meiden leken niet in goede vorm en echte grote kansen werden helaas niet gecreëerd. Ze kregen wel wat kansjes, zo kon Sophie net niet goed bij een corner van Cheng Yan en werd de bal een prooi voor de keeper en belandde een bal van Angela, na een pass van Lieve, op het dak van het doel.

In de 47e minuut kwam Jasmijn als linksbuiten in het veld voor linksachter Lois en daardoor verhuisde Laura voorin naar de rechterkant. Even later ging een schot van Angela via de keeper naast en werd de corner een prooi voor de keeper. Kort daarop vond Angela het zijnet na een aanval die werd opgezet door Lieve en kwamen de meiden goed weg na een tweede foutje achterin waarbij weer Esther goed redding bracht.

In de slotfase, waarin de meiden alles op alles zetten om toch nog te scoren, ging een schot van Angela over, trof Lieve vanaf zo’n 25 meter de lat en kwam een schot van Cheng Yan in de handen van de keeper. MZC kreeg ook nog een kansje bij een uitbraak maar die ging voorlangs. In blessuretijd kregen de meiden nog een corner…. Zou er dan toch nog een punt worden gepakt? Zelfs keepster Esther ging mee naar voren. De bal viel op de schoen van Winnie maar de verdediging van MZC werkte de bal weg en zo stonden de meiden helaas met lege handen.

Op naar Frankfurt volgende week voor een sterk meidentoernooi en hopen dat velen de vorm dan weer hebben gevonden!

Het bericht Groot slot offensief helpt JVOZ niet verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *