Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Elftal uit Regio Rotterdam vult Eredivisie aan

BVV Barendrecht en Excelsior Rotterdam gaan een samenwerkingsverband aan en zullen daardoor vanaf volgend seizoen gezamenlijk gaan deelnemen aan de Eredivisie. Onder de noemer “Excelsior Barendrecht” zal het eerste vrouwenteam uit de regio Rotterdam toetreden tot het hoogste niveau. Dit betekent dat de competitie volgend seizoen uit negen teams zal bestaan.

Het is de bedoeling dat er de komende periode gekeken gaat worden naar hoe de selectie eruit zal komen te zien. Op termijn zal de selectie voornamelijk gevormd gaan worden door speelsters uit de opleidingen van beide clubs.

“Wij wilden als Excelsior het vrouwenvoetbal graag omarmen. Wij wisten dat BVV Barendrecht die stap ook wilde maken en daarom zijn we met elkaar om de tafel gaan zitten. Wij willen ook echt samenwerken. Het is niet zo dat wel alleen gebruik willen maken van de infrastructuur van Barendrecht. We willen dit minimaal voor drie jaar doen, maar hopelijk voor langere tijd,” geeft algemeen directeur Ferry de Haan aan tegenover RTV Rijnmond.

Het bericht Elftal uit Regio Rotterdam vult Eredivisie aan verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *