Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Miedema: “Deze uitslag geeft een lekker gevoel”

Het Nederlands elftal is gisteren tegen Ijsland geen minuut in de problemen geweest. De OranjeLeeuwinnen liepen dan ook uiteindelijk eenvoudig uit naar een 4-0 overwinning dankzij onder andere twee doelpunten van Vivianne Miedema, die na afloop van de wedstrijd sprak met vrouwenvoetbalnieuws.nl.

Nadat de nodige handtekeningen waren uitgedeeld en de fans het stadion konden verlaten met de felbegeerde selfies, blikte de 20-jarige topschutter met een positief gevoel terug op de wedstrijd. “Onder de omstandigheden van vandaag hebben we het gewoon goed gedaan,” benadrukt Miedema. “Natuurlijk kan je uiteindelijk ook met 7-0 of 8-0 van het veld afstappen, maar ik denk dat je tevreden mag zijn.”

Alhoewel Miedema tegen Frankrijk het vizier niet op scherp had staan, slaagde ze er gisteren wel in om twee doelpunten bij te schrijven. Hierdoor staat de teller na 48 interlands op 38 doelpunten. “Tegen Frankrijk heb ik heel de wedstrijd misschien een kans gehad. Ik voel me verder gewoon goed en ik scoor veel doelpunten,” benadrukt de spits van Oranje die moest wennen aan het feit dat Daniëlle van de Donk nu op de linkerflank speelt, waardoor Lieke Martens centraal op het middenveld is komen te staan.

“We zijn aan het kijken wat het beste past en wat het beste gaat. We hebben nog een aantal wedstrijden voor het EK en dan moeten we gaan kijken hoe de ploeg het beste staat. We hebben een goede groep en daardoor zitten er heel veel meiden dicht tegenaan. In juni komen we weer bij elkaar.”

Schrijver: Jeroen Adriaanse
Fotograaf: Nienke van der Tak

Het bericht Miedema: “Deze uitslag geeft een lekker gevoel” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *