Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Carli Lloyd: “De mannen en vrouwen worden gelijk behandeld”

De Amerikaanse Carli Lloyd maakte in februari de tijdelijke overstap van Houston Dash naar Manchester City met als doel om de Champions League te winnen. De 34-jarige sterspeelster geniet tot nu toe volop van haar tijd in Engeland en prijst de gelijkwaardige status die de speelsters genieten bij de club uit Manchester.

“In Amerika is er nog geen club zoals Manchester City, waar zowel de mannen als de vrouwen dankzij de faciliteiten en financiële mogelijkheden in gelijke gevallen gelijk behandeld worden,” geeft Lloyd aan in een interview met BBC Sport.

“De ervaringen die ik hier opdoe stellen mij in staat om de NWSL te laten door ontwikkelen wanneer ik terug ben in Amerika. Bepaalde standaarden en afspraken kunnen onze competitie beter maken. Met mijn ervaring, zowel binnen als buiten het veld, denk ik dat ik kan bijdragen aan de groei van het vrouwenvoetbal.”

 

 

Het bericht Carli Lloyd: “De mannen en vrouwen worden gelijk behandeld” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *