Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Pieëte eist: “Elke wedstrijd het uiterste geven”

Marlous Pieëte deelt eens per maand haar ervaringen en die van haar team op de clubsite van Ajax. Dit keer blikt ze terug op de gewonnen bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle en kijkt ze vooruit naar de play-offs en de confrontatie tegen ADO Den Haag van aanstaande vrijdag.

Vanwege de griep kon Pieëte afgelopen vrijdag niet in actie komen in de halve finale van de KNVB beker tegen PEC Zwolle. “Goed ingepakt vanaf de tribune zag ik het team een redelijk goede wedstrijd spelen tegen de meiden van PEC, die in de vorige ronde Twente hadden uitgeschakeld. Dat was al knap en we waren dus gewaarschuwd voor hun kracht. Maar we deden het heel goed,” aldus de aanvalster van Ajax, die haar ploeg met 1-3 zag winnen.

“Ik hoop dat we die vorm kunnen vasthouden. Vrijdag beginnen de play-offs met een uitwedstrijd in Den Haag tegen ADO. We hebben ze in de beker natuurlijk ook getroffen en toen met duidelijke cijfers verslagen.”

“Toch voelt het een beetje of we helemaal opnieuw moeten beginnen. Natuurlijk hebben we wel een voorsprong van vijf punten, maar ik vind dat we daar niet naar moeten kijken. Je moet elke wedstrijd het uiterste geven. Zes wedstrijden lang. Wij willen aan het einde van het seizoen met de schaal staan. En dan volgt volgend jaar de beloning; het spelen in de UEFA Champions League!”

Fotograaf: Nienke van der Tak 

Het bericht Pieëte eist: “Elke wedstrijd het uiterste geven” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *