Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

JVOZ meiden 2e in Skyline Cup in Frankfurt

Afgelopen weekend stond het eerste buitenlandse toernooi van de meiden op het programma. Zaterdag werd er met eigen vervoer (2 busjes en 1 auto) afgereisd naar Frankfurt am Main in Duitsland waar de wedstrijden voor zondag op het programma stonden. Geslapen werd er in een goed hotel vlakbij een salesroom van Ferrari’s! Zondag waren er zelfs ook diverse supporters ter plekke om de meiden aan te moedigen! Later zou blijken dat JVOZ in een sterke poule heeft gezeten.

De eerste poulewedstrijd (duur telkens 20 minuten) was tegen HohenSachsen, de zwakste tegenstander op papier. De meiden kregen vele kansen maar het afronden liep in het begin niet goed. Na 14 minuten was het Laura Vierhout die de ban brak en het eerste toernooidoelpunt van de meiden maakte. En even later was het Wynonna Lord die via de lat en het achterhoofd van de keeper de 2-0 eindstand op het bord bracht. Daarna was er wat verwarring over het tijdstip van de volgende wedstrijd (schema wat gewijzigd omdat er een ploeg niet was komen opdagen helaas). Ook de tweede wedstrijd tegen Karlsruhe SC U17 waren de meiden de betere ploeg. Nu duurde het niet zo lang voordat Sophie Fijneman met een afstandsschot de 1-0 op het bord zette. En in de 11e minuut passte Cheng Yan Li heel mooi binnendoor op de snelle Angela Versluis die net voor de keeper bij de bal kon, de 2-0 binnentikte.
De laatste poulewedstrijd was tegen Red Bull Leipzig, een zeer fysieke ploeg. Een wedstrijd met weinig kansen tegen een goede tegenstander. Angela raakte de onderkant van de lat maar het net werd niet gevonden. 0-0 en daarmee eerste in de poule.

In de kwartfinale was weer Karlsruhe SC U 17 de tegenstander en weer werd er, met echt oogstrelend voetbal, met 2-0 gewonnen. De 1-0 was een kopbal van Lieve van Vliet uit een corner van Cheng Yan en Angela maakte koel de 2-0 zo’n 5 minuten voor tijd.

In de halve finale moest worden aangetreden tegen de beste poulewinnaar (de meiden waren de op een na beste poulewinnaar door het gelijke spel) Eintracht Frankfurt. Een goed voetballende ploeg met snelle speelsters. Een wedstrijd van weinig kansen… Angela kreeg er één maar die kwam voor haar niet favoriete rechterbeen en ging over. De wedstrijd eindigde zoals hij begon en dus moesten penalty’s de beslissing brengen… Keepster Anouk van de Klooster was, a la Tim Krul op een WK van Oranje ooit 😛  kort voor tijd gewisseld met Esther van Belzen om als penalty-killster te gaan optreden.

De spanning was voelbaar. Eintracht Frankfurt koos ervoor om als eerste aan te leggen. Hun eerste ging hoog over, Lieve schoot in de handen van de keepster; de tweede van Eintracht ging via de lat over, Lois Hofman, onverstoorbaar als altijd, stuurde de keepster het bos in en maakte de 0-1. Eintracht scoorde hun derde en daarna bracht Sophie rustig de stand op 1-2. De vierde van Eintracht was een prooi voor Anouk en zij maakte het karwei zelf af door de vierde pingel te maken! De finale was bereikt!

Daarin wachtte weer de meiden van Red Bull Leipzig, dit keer op kunstgras (de eerste ontmoeting in de poule was op gewoon gras geweest). De meiden starten slecht en binnen 1 minuut slaagde Red Bull erin de meiden de eerste tegentreffer te laten incasseren. In de volgende minuut vond Angela de keepster en weer 1 minuut later trof Red Bull de paal. Daarna speelden de meiden redelijk gehaast (want 20 minuten is niet zo lang) en slaagden er niet in de opzichtig tijdrekkende meiden van Red Bull een tegentreffer te laten incasseren en zo bleek het enige tegendoelpunt in reguliere speeltijd de meiden de finale te kosten helaas. En zo viel de ondankbare tweede plaats de meiden ten deel.

Maar met bij vlagen goed voetbal is het Nederlandse meidenvoetbal hier prima op de kaart gezet. Dat bleek ook bij de prijsuitreiking waar Cheng Yan Li tot speelster van het toernooi werd uitgeroepen.

Het bericht JVOZ meiden 2e in Skyline Cup in Frankfurt verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *