Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Meet the cities: Tilburg

Deze zomer wordt in Nederland het EK Vrouwen georganiseerd. Van 16 juli tot en met 6 augustus strijden zestien deelnemende landen om de trofee. Met zestien deelnemende teams is dit ook het grootste EK Vrouwen. In totaal worden er 31 wedstrijden gespeeld in zeven speelsteden. Eén van de speelsteden is Tilburg, waar op maandag 24 juli de wedstrijd België – Nederland wordt gespeeld. Naast de Derby der Lage Landen is Tilburg ook het toneel van drie andere groepswedstrijden en een kwartfinale.

De stad Tilburg
Tilburg is een stad met een rijke textielhistorie, een industriestad. De stad staat, met 1,5 miljoen bezoekers per jaar, bekend om de grootste en gezelligste kermis van de Benelux. Ook in de rest van het jaar is er in en rondom Tilburg genoeg te beleven met de verschillende evenementen die worden georganiseerd. Verder kunnen bezoekers uren rondwandelen in één van de musea of genieten van het uiteenlopende horeca aanbod in bijvoorbeeld de Piushaven.

Ambassadors favourites
Oud-international Kirsten van der Ven is ambassadrice van de speelstad Tilburg en kent de stad maar al te goed. Ook het Koning Willem II stadion is haar niet vreemd. In 2009 speelde zij voor maar liefst 10.000 toeschouwers de, in haar ogen, ‘alles of niets kampioenwedstrijd’.  Kirsten: ‘’We gingen enorm af met ons jonge team, maar de sfeer onder de 10.000 supporters was fantastisch en toen ongekend in het vrouwenvoetbal. Gods, wat deed dat pijn om voor die geweldige opkomst zo te verliezen!’’

Kirsten is er van overtuigd dat het aan de sfeer op de tribune niet zal liggen bij België – Nederland. Ze hoopt op een beter sportief resultaat dan in 2009, maar voor het zover is zal ze niet nalaten om langs Brasserie & Biercafé Anvers te gaan. Kirsten: ‘’Dit is mijn favoriete plek in Tilburg, omdat je daar heerlijk tussen die open en eerlijke Tilburgers zit”.

Tilburg & Het EK
Aankomende zomer worden er vijf wedstrijden in het Koning Willem II stadion gespeeld. Kaarten zijn te koop vanaf 10 euro en kinderen t/m 14 jaar ontvangen 50% korting. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de wedstrijden in Tilburg. Wil je erbij zijn? Verzeker jezelf hier van kaarten.

Het programma in Tilburg ziet er als volgt uit:

18 juli: Frankrijk – IJsland

21 juli: Duitsland – Italië

24 juli: België – Nederland

27 juli: Portugal – Engeland

30 juli: Kwartfinale (winnaar groep C – runner up groep D)

Foto: KNVB Media

Het bericht Meet the cities: Tilburg verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *