Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Kampioenschap MBO zaalvoetbal naar Utrecht en Heerenveen

In Nederland hebben ongeveer 3000 studenten meegedaan aan het NK zaalvoetbal. Na voorrondes in de 12 provincies kwamen de kampioenen gisteren naar Amsterdam om de finales te spelen. Vierentwintig vrouwen en mannen teams, bijna 200 spelers en speelsters, speelden in vier poules van zes. De wedstrijden stonden onder leiding van KNVB scheidsrechters.

De spanning was tot de laatste wedstrijden in de poules . Vervolgens plaatsten de nummers 1 en 2 zich voor de halve finales. Na een zware strijd kwamen bij de mannen MBO Utrecht en CIOS Sittard in de finale. Alfa College Hoogeveen en Albeda College Rotterdam streden bij de vrouwen om de titel.

Finales

MBO Utrecht liet duidelijk zien dat zij deze dag het beste team waren. Het werd een 5-0 overwinning voor de mannen van de afdeling Economie. Voor de overwinning bij de vrouwen had het Albeda College Hoogeveen strafschoppen nodig. In de wedstrijd en de verlenging bleef het 1-1 en uiteindelijk namen de Noordelingen de strafschoppen beter.

Organisatie

Docenten van het ROC/TOP NDSM organiseerden deze finale dag. De meeste ploegen toonden respect voor elkaar en streden sportief. De meeste teams werden begeleid door leraren. Zij zorgden mede voor dat het merendeel goed verliep.

Samenwerking

Bewegen en sport zijn essentieel voor vitaal burger- en werknemerschap en van grote waarde bij de toekomstige beroepsuitoefening van alle mbo-studenten. Daarnaast kunnen bewegen en sport bijdragen aan het terugdringen van voortijdig schoolverlaten.

Een structurele implementatie van schoolsport en hiervoor een structurele samenwerking met de sportwereld (sportaanbieders). Onder schoolsport wordt elk sportaanbod op of via school verstaan zoals schoolsporttoernooien (waaronder NK’s), sport- en beweeglessen of clinics en ook sportkaderopleidingen of de begeleiding van topsporters. In de samenwerking proberen de KNVB, het Platform Bewegen&Sport en de deelnemende MBO’s deze zaken na te streven.

Het bericht Kampioenschap MBO zaalvoetbal naar Utrecht en Heerenveen verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *