Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Voorbeschouwing: UWCL halve finales barsten zaterdag los

In de UWCL (UEFA Women’s Champions League) staan op zaterdag de halve finales op het programma. FC Barcelona neemt het op tegen Paris Saint-Germain en Manchester City ontvangt thuis het sterrenensemble van Olympique Lyonnais.

De wedstrijd tussen FC Barcelona en Paris Saint-Germain, met waarschijnlijk Loes Geurts (PSG) op de reservebank, is totaal uitverkocht. Het Mini Estadi in Barcelona zal daarom dus vanaf 18.00 uur gevuld gaan zijn met 12.945 toeschouwers – een record voor de thuisclub. FC Barcelona is tevens ook de eerste Spaanse club die de halve finale van dit Europeese voetbaltoernooi heeft weten te bereiken. Acht jaar geleden ging het tegen Paris Saint-Germain mis in de kwartfinale. Voor de ploeg uit Parijs is dit alweer de derde halve finale.

In 2015 speelde PSG in de finale tegen Olympique Lyonnais, dat nu in de halve finale zal gaan aantreden tegen Manchester City. De kans is groot dat bij de Engelse ploeg plaats zal zijn voor Tessel Middag in de wedstrijdselectie. Manchester City heeft in haar debuutjaar in de UWCL al twee voormalig kampioenen weten uit te schakelen in Zvezda-2005 Perm en Fortuna Hjørrring. Olympique Lyonnais wist de UWCL al in 2011, 2012 en 2016 op haar naam te schrijven. Samen met 1.FFC Frankfurt heeft de club ook het record in handen van de meeste halve finale: 8.

Bovendien hebben bij Olympique Lyonnais Sarah Bouhaddi, Wendie Renard, Camille Abily en Eugénie Le Sommer allemaal deelgenomen aan de drie gewonnen finales van de Franse club. Teven zal het aanstaande zaterdag ook de strijd zijn tussen twee Amerikaanse toppers: Carli Lloyd en Alex Morgan. De Nederlandse assistent scheidsrechter, Nicolet Bakker, zal ook in actie gaan komen om de Hongaarse scheidsrechter Katalin Kulscar te assisteren.

Beide wedstrijden zitten vol spanning, want als team heb je altijd in de eerste wedstrijd houvast nodig om de return goed op te pakken. De livestreams van deze wedstrijden posten we op zaterdag, stay tuned!

Het bericht Voorbeschouwing: UWCL halve finales barsten zaterdag los verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *