Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

ADO Den Haag neemt afscheid van kwartet

Jennifer Vreugdenhil, Jessie van Leeuwen, Hélène Heemskerk en Michelle Vrieling zullen volgend seizoen niet meer uitkomen voor de club uit de Hofstad. Alle vier de speelsters hebben besloten om zich te focussen op hun maatschappelijke carrière.

Jennifer Vreugdenhil gaat de sollicitatieprocedure bij Defensie aan. De 22-jarige keepster neemt na zes seizoenen bij ADO Den Haag Vrouwen, met daarin een kampioenschap, drie bekerwinsten en een Europees Kampioenschap met Oranje O19, afscheid van de groengelen.

Jessie van Leeuwen was 15 jaar toen zij van RKAVV naar ADO Den Haag Vrouwen vertrok. Inmiddels is ook zij al bezig aan haar vijfde seizoen: ”ADO Den Haag Vrouwen zal altijd in mijn hart blijven zitten, maar ik wil me nu helemaal kunnen focussen op mijn maatschappelijke carrière.”. Momenteel is Jessie werkzaam bij het ID College.

Ook Hélène Heemskerk kan haar toekomstplannen niet meer combineren met topsport. Naast haar werk gaat zij de versnelde deeltijdopleiding PABO volgen: ”Na zeven seizoenen op het hoogste niveau is het voor mij tijd voor andere keuzes. Na het faillissement van de FC Utrecht Vrouwen in januari 2014 ben ik direct overgestapt naar ADO Den Haag Vrouwen waar ik met open armen werd ontvangen. Met een sterke organisatie om het vrouwenvoetbal heen en de goede faciliteiten heb ik het enorm naar mijn zin gehad bij ADO. Voor mij is na zoveel jaar het moment aangebroken om te kiezen voor mijn maatschappelijke carrière.

Michelle Vrieling hoopt in december haar master Interventiecriminologie aan de VU af te ronden. Daarna zal zij waarschijnlijk voor een langere periode naar India vertrekken om de week die ze afgelopen april heeft gehad, voort te zetten. ”Ik kijk er ontzettend naar uit om mijn ambities aan de maatschappelijke kant te kunnen waarmaken. Ondanks dat ik natuurlijk het voetballen bij ADO Den Haag Vrouwen heel erg ga missen. Ik heb hier vijf seizoenen gespeeld en ontzettend veel geleerd en plezier gehad. ADO is als mijn tweede familie gaan voelen. Ik blijf ze dan ook zeker volgen!”, aldus Michelle Vrieling.

ADO Den Haag Vrouwenvoetbal bedankt deze meiden voor de geweldige inzet de afgelopen jaren en wenst hun veel succes met hun maatschappelijke carrière.

Het bericht ADO Den Haag neemt afscheid van kwartet verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *