Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Babiche Roof: “Wil een stap gaan maken”

Telstar speelster Babiche Roof zal de club na dit seizoen gaan verlaten om een nieuw avontuur aan te gaan, zoals recentelijk bevestigd door Telstar. Tegenover vrouwenvoetbalnieuws.nl lichtte Roof haar keuze toe en sprak ze haar wensen uit.

Afgelopen weekend tegen sc Heerenveen werd Linda Bakker met een fijne pass in de diepte weggestuurd door Babiche Roof. Op weg naar de 3-1 bleef Bakker uiterst kalm en schoof ze de bal beheerst tegen de touwen. Het moment is illustratief voor het seizoen dat beide speelsters doormaken. Daarvoor had Roof al haar ploeg op gelijke hoogte geschoten en niet veel later gaf ze een puntgave voorzet op Cherise Schelts, die de 1-2 binnenkopte.

De aanvallend ingestelde middenveldster toonde ook gedurende de eerste ronde van de play-offs in de Eredivisie aan dat ze het niveau van haar club in Velsen-Zuid ontgroeid is. “Op een gegeven moment ga je nadenken en gesprekken voeren met vrienden en familie om je heen. Ik wil een stap gaan maken, weer richting een hoger niveau,” aldus Roof, die blij en tevreden is met het spel dat Telstar dit seizoen laat zien. “Maar die wens gaat dan wel een rol spelen in je hoofd.”

Toen aan het begin van de maand april de gesprekken bij Telstar op gang werden gezet, gaf de 23-jarige speelster dan ook aan dat ze graag een volgende stap wil gaan maken. “Ik ben aan een supergoed seizoen bezig; scoor veel en heb al veel assists gegeven. Dat is ook mijn kracht. De trainer, Gideon Dijks, gaf ook aan dat hij dat zag op de trainingen en dat hij mij een stap omhoog heel erg gunt.”

Met elf doelpunten is Roof momenteel bezig aan een uitstekend seizoen, maar het doelpuntenaantal had al op twaalf kunnen staan. “Tegen sc Heerenveen miste ik voor het eerst een penalty. Dat vind ik echt vreselijk. Vorig jaar heb ik acht doelpunten gescoord gedurende het hele seizoen. Toen ik dit seizoen weer op acht doelpunten stond, zei mijn vriend dat ik er minimaal twaalf moest inschieten. Dus ik moet nog even wachten totdat ik die weddenschap heb gewonnen, maar ik neem aan dat ik dat aantal wel ga redden,” geeft de vice-aanvoerster aan.

Inmiddels hebben er al meerdere clubs zich gemeld. De gesprekken zijn echter pas net begonnen. “Ik moet vooral nog nadenken over wat ik wil. Ik denk wel dat ik, voor mezelf, het liefst in Nederland wil blijven. Ik heb het hier prima naar mijn zin en ook binnen Nederland kan ik nog een stapje hogerop. In mijn tijd bij FC Utrecht en Ajax heb ik al laten zien prima mee te kunnen met het niveau.”

Terwijl de vrouwelijke tak van Telstar volgend seizoen verhuist naar Alkmaar, zal Roof dus ook niet meer terugkeren in Velsen-Zuid als speelster van de Witte Leeuwinnen. Het feit dat Telstar vanaf volgend seizoen verder zal gaan als vv Alkmaar met een modern, nieuw trainingscomplex heeft Roof niet doen laten twijfelen. “Vv Alkmaar gaat meer een opleidingsclub worden en ik denk dat ik met zeven jaar ervaring in de Eredivisie daar dan niet meer moet gaan spelen. Ook wil ik gewoon uiteindelijk weer op een hoger niveau in actie gaan komen. Op dit moment speel ik echter nog bij Telstar, dus eerst wil ik het seizoen goed afsluiten. Ik hoop in ieder geval dat ik met mijn spel opval en dat er een mooie club voorbijkomt.”

Schrijver: Jeroen Adriaanse
Fotograaf: Nienke van der Tak

Het bericht Babiche Roof: “Wil een stap gaan maken” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *