Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Jill Roord maakt toptransfer naar Bayern München  

Jill Roord vervolgt haar loopbaan bij Bayern München. FC Twente heeft dinsdag laten weten dat Roord een contract voor twee seizoenen tekent bij de Duitse topclub. Vrouwenvoetbalnieuws.nl sprak met de 20-jarige middenveldster over de overstap.

Afgelopen zomer maakte het Nederlandse duo Stefanie van der Gragt en Jacintha Weimar al de overstap naar Bayern München, waar Vivianne Miedema ook onder contract staat. Gedurende die periode toonde de club uit Beieren ook al nadrukkelijk interesse in Roord, maar zij besloot op haar beurt nog één seizoen bij FC Twente te blijven. Achteraf gezien bleek dat een uitstekende keuze te zijn geweest.

“Vorig jaar heb ik met Bayern München gesproken over een transfer. Dat waren eigenlijk hele goede gesprekken, alleen heb ik toen uiteindelijk niet voor een transfer gekozen, omdat ik zelf voelde dat ik er nog niet helemaal klaar voor was,” aldus Roord, die aangeeft dat nu wél echt te zijn.

“Toen de club zich dit jaar weer meldde, wist ik eigenlijk meteen dat ik de overstap zou gaan maken. Ik ben natuurlijk nog jong, dus ik had vorig jaar nog niet het gevoel dat ik er gelukkig van zou worden om daar in mijn eentje te gaan zitten. Dat heb ik nu wel.”

Zo komt er binnenkort een einde aan een succesvolle periode bij FC Twente, waar Roord sinds de zomer van 2012 speelt. “De trainer van Bayern München spreek heel veel vertrouwen in mij uit en dat vind ik ook belangrijk. Het zegt ook wel iets dat de club, nadat ik eerder al eens nee heb gezegd, me weer heeft benaderd. Het voelt het warmst aan.”

Voorafgaand aan de training van vandaag maakte Roord aan de selectie bekend dat ze de overstap gaat maken naar Bayern München. “Tommy Stroot was heel blij voor mij, maar hij wist ook al wel dat de kans aanwezig was dat ik na dit seizoen zou vertrekken. Dat weten de meeste speelsters ook wel, dus ik denk niet dat het helemaal als verrassing komt dat ik wegga.”

“Ik heb deze stap nodig. Bij FC Twente heb ik natuurlijk ontzettend veel geleerd en mezelf heel goed ontwikkeld. Maar ik denk dat ik nu op het punt ben dat ik hogerop moet om me verder te ontwikkelen en daar is Bayern München een hele mooie club voor.”

Schrijver: Jeroen Adriaanse

Het bericht Jill Roord maakt toptransfer naar Bayern München   verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *