Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Wiegman: “Noorwegen heeft niet veel geheimen meer voor Oranje”

Nederland is in de kwalificatiereeks voor het WK in 2019 ingedeeld in groep 3 samen met onder andere Noorwegen, Oranjes tegenstander tijdens de openingswedstrijd van WEURO2017. In het Zwitserse Nyon, werd het team van bondscoach Wiegman tijdens de loting verder gekoppeld aan Ierland, Slowakije en Noord-Ierland.

Bondscoach Wiegman over de loting: ‘Apart dat we weer tegen Noorwegen loten. Ik had uit pot A natuurlijk graag Italië of Zwitserland geloot, maar het is wat het is. Het voordeel is dat we Noorwegen goed kennen. We weten hoe we ze moeten bespelen.’

‘Slowakije is voor mij een nog vrij onbekende tegenstander, aldus Wiegman. In Noord-Ierland zit wel talent. Daar wordt deze zomer het EK onder 19 georganiseerd, dus men probeert daar het vrouwenvoetbal echt een boost te geven. En van Ierland weet ik dat het een pittige tegenstander is. Ze spelen zeer fysiek, maar daar moeten wij ons wel tegen kunnen wapenen. In principe zijn wij verder in onze ontwikkeling dan die andere drie landen’.

Wiegman heeft er vertrouwen in dat Oranje verder komt: ‘We moeten zorgen dat we eerste worden in deze poule, of tot de vier beste nummers twee behoren. Wat dat betreft biedt deze loting wel mogelijkheden’.

De kwalificatiewedstrijden voor het mondiale eindtoernooi starten in september 2017. Het wereldkampioenschap vindt van 1 tot en met 30 juni 2019 in Frankrijk plaats. Voor Europa zijn acht WK-tickets beschikbaar. De zeven groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor het wereldkampioenschap. De vier beste nummers twee strijden in oktober/november 2018 in een dubbele play off-ronde om het laatste WK-ticket. Het WK2019 in Frankrijk is de achtste editie van een mondiale eindronde in het vrouwenvoetbal. Aan het toernooi nemen 24 landen deel.

Het bericht Wiegman: “Noorwegen heeft niet veel geheimen meer voor Oranje” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wiegman: “Noorwegen heeft niet veel geheimen meer voor Oranje”

Nederland is in de kwalificatiereeks voor het WK in 2019 ingedeeld in groep 3 samen met onder andere Noorwegen, Oranjes tegenstander tijdens de openingswedstrijd van WEURO2017. In het Zwitserse Nyon, werd het team van bondscoach Wiegman tijdens de loting verder gekoppeld aan Ierland, Slowakije en Noord-Ierland.

Bondscoach Wiegman over de loting: ‘Apart dat we weer tegen Noorwegen loten. Ik had uit pot A natuurlijk graag Italië of Zwitserland geloot, maar het is wat het is. Het voordeel is dat we Noorwegen goed kennen. We weten hoe we ze moeten bespelen.’

‘Slowakije is voor mij een nog vrij onbekende tegenstander, aldus Wiegman. In Noord-Ierland zit wel talent. Daar wordt deze zomer het EK onder 19 georganiseerd, dus men probeert daar het vrouwenvoetbal echt een boost te geven. En van Ierland weet ik dat het een pittige tegenstander is. Ze spelen zeer fysiek, maar daar moeten wij ons wel tegen kunnen wapenen. In principe zijn wij verder in onze ontwikkeling dan die andere drie landen’.

Wiegman heeft er vertrouwen in dat Oranje verder komt: ‘We moeten zorgen dat we eerste worden in deze poule, of tot de vier beste nummers twee behoren. Wat dat betreft biedt deze loting wel mogelijkheden’.

De kwalificatiewedstrijden voor het mondiale eindtoernooi starten in september 2017. Het wereldkampioenschap vindt van 1 tot en met 30 juni 2019 in Frankrijk plaats. Voor Europa zijn acht WK-tickets beschikbaar. De zeven groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor het wereldkampioenschap. De vier beste nummers twee strijden in oktober/november 2018 in een dubbele play off-ronde om het laatste WK-ticket. Het WK2019 in Frankrijk is de achtste editie van een mondiale eindronde in het vrouwenvoetbal. Aan het toernooi nemen 24 landen deel.

Het bericht Wiegman: “Noorwegen heeft niet veel geheimen meer voor Oranje” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *