Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Voorbeschouwing Eredivisie zaal – 28 april 2017

Vorige week werd de laatste deelnemer aan de play offs bekend. FC Gelre, KTP Nieuw Roden, Drachtster Boys en vv Pernis/Barcelona Soccer School strijden straks om de schaal.

De Noordelijke ploegen staan in punten gelijk en als dat na deze speelronde nog zo is, dan is het doelsaldo beslissend. Het verschil is op dit moment 25 doelpunten in het voordeel voor de ploeg uit Drachten.

De degradant was aan het begin van de competitie al bekend. Os Lusitanos trok zich terug uit de eredivisie, omdat het geen representatief team op de been kon brengen. Exstudiantes Zwolle( Oost) , Mazzelstars ( West II) , Viod (Noord) en Os Lusitanos (West I) strijden vanaf 5 mei a.s. voor promotie naar de eredivisie.

Bekerwinnaar Drachtster Boys krijgt FC Gelre, de nummer 4 , op visite.De thuisclub moet winnen om zeker te zijn van de 2e plek. Dit geeft het thuisvoordeel bij de play offs. FC Gelre werd in het eerste seizoen van de eredivisie, 2011/12 , landskampioen. De eerste wedstrijd eindigde in een gelijkspel (5-5).

KTP Nieuw Roden krijgt Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau op bezoek. Voor deze wedstrijd spelen de meiden O18 tegen elkaar voor een plek bij het Nederlands Kampioenschap. De ploeg van Andy de Jong (NR) kan bij winst nog tweede worden in de rangschikking. In Heerhugowaard won de Drentse ploeg met 1-3.

In Sporthal Meent spelen Team Almaar/Sportstars en drs. Vijfje tegen elkaar. Laatstgenoemde ploeg streed lang voor plaats vier. De eerste wedstrijd wonnen de studentes met 6-3.

Zuidoost United had lange tijd zicht op een mooie klassering. In de laatste periode kon de ploeg moeilijk tot winst komen. Tegenstander Hovocubo begon het seizoen ook sterk. De vorige ontmoeting eindigde in een 3-5 overwinning voor de Amsterdammers.

Pro Futsal Club staat op de 8e plek. Opmerkelijk was dat de ploeg uit Apeldoorn twee maal wist te winnen van de landskampioen. Op bezoek komt het dit seizoen debuterende Avanti/Keuning Advocaten. De ploeg uit Stiens vinden we terug op de 10e plek met 11 punten. De eerste wedstrijd werd een 2-5 overwinning voor PFC.

Programma 28 april 2017

 

Aanvang Thuis Uit
19.45 uur Team Alkmaar/Sportstars G.S.F.V. Drs. Vijfje
20.40 uur Pro Futsal Club Avanti /Keuning Advocaten
21.15 uur Drachtster Boys FC Gelre
21.15 uur Zuidoost United Hovocubo
21.30 uur KTP Nieuw Roden Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau

 

Het bericht Voorbeschouwing Eredivisie zaal – 28 april 2017 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *