Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Meet the WEURO2017 cities: Breda

Deze zomer wordt in Nederland het EK Vrouwen georganiseerd. Van 16 juli tot en met 6 augustus strijden zestien deelnemende landen om de trofee. Met zestien deelnemende teams is dit ook het grootste EK Vrouwen. In totaal worden er 31 wedstrijden gespeeld in zeven speelsteden. Eén van de speelsteden is Breda, waar onder andere de wedstrijd tussen Duitsland en Zweden wordt gespeeld. Naast de olympische finale van 2016 worden er nog drie andere groepswedstrijden en een halve finale gespeeld in Breda.

De stad Breda
Breda is een sprankelende, gezellige Brabantse stad met een sfeervol, historisch stadshart. Het rijke verleden (Breda is Nassaustad bij uitstek!) en het bruisende heden gaan er naadloos in elkaar over. Op Zoover is de stad uitgeroepen tot tweede beste stad voor een Nederlandse stedentrip en dat is niet voor niets. De stad heeft, naast een gezellig stadshart en een breed winkelaanbod, een hoop prachtige monumenten in combinatie met de Brabantse gastvrijheid.

Ambassadors favourites
Dat de stad niet in één blik te vangen is, blijkt als er navraag wordt gedaan bij Jade Adan, ambassadrice van de speelstad Breda. Jade: ‘Ik heb eigenlijk drie favoriete plekjes in Breda. De eerste is de Grote Markt en in het bijzonder café ’t Hart.’ De tweede is het Valkenbergpark. Jade: ‘Dit park is ideaal voor in de zomer om heerlijk met je vrienden naar Palm Parkies te gaan, of om te relaxen. Het is dichtbij het centrum maar toch is het er rustig en kun je er fijn zitten!’ Het laatste favoriete plekje van Jade is niet geheel verrassend het Rat Verlegh Stadion. Jade: ‘Ik heb hier vroeger gespeeld met de NAC Ladies Street League, en ben naar veel wedstrijden geweest. Uiteindelijk is mijn droom natuurlijk dat ik in het volle stadion zou mogen spelen.’

Breda & Het EK
Aankomende zomer worden er vijf wedstrijden in het Rat Verlegh Stadion gespeeld. Kaarten zijn te koop vanaf 10 euro en kinderen t/m 14 jaar ontvangen 50% korting. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de wedstrijden in Breda. Wil je erbij zijn? Verzeker jezelf hier van kaarten.

Het programma in Breda ziet er als volgt uit:

17 juli: Duitsland – Zweden

20 juli: Noorwegen – België

23 juli: Engeland – Spanje

26 juli: Zwitserland – Frankrijk

3 Augustus: Halve finale (winnaar kwartfinale 2 – winnaar kwartfinale 3)

Foto: KNVB Media

Het bericht Meet the WEURO2017 cities: Breda verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *