Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Voorlopig geen vrouwenvoetbal bij vv Oostkapelle

Nog twee wedstrijden en dan komt er een einde aan het vrouwenvoetbal in Oostkapelle. Het bestuur van de club heeft besloten om volgend seizoen geen vrouwenploeg meer in te schrijven bij de KNVB. Het aantal vrouwelijke leden is de afgelopen tijd dusdanig afgenomen dat het niet meer mogelijk is een representatief vrouwenteam op de been te brengen.

Het betekent dat de voetbalsters van Oostkapelle aanstaande zaterdag hun laatste thuiswedstrijd spelen. Op sportpark Duinhelm is het tweede team van RCL de tegenstander. Volgende week sluit Oostkapelle de competitie in de tweede klasse af met een uitwedstrijd tegen Sportclub Monster.

Oostkapelle neemt met pijn in het hart na ruim veertig jaar afscheid van het vrouwenvoetbal. Het eerste elftal speelde jarenlang in de eerste klasse en hoofdklasse en was lange tijd toonaangevend in Zeeland. Het bestuur van Oostkapelle laat weten dat het de afgelopen tijd overleg heeft gevoerd met JVOZ, dat met een belofteteam de competitie in wil gaan en andere omringende verenigingen. Die gesprekken hebben niet tot een samenwerking geleid, waardoor nu de stekker uit het vrouwenvoetbal in Oostkapelle wordt getrokken. Een klein lichtpuntje is wel, zo meldt de club, dat in het nieuwe seizoen een meisjesteam kan worden ingeschreven in de jeugdcompetitie.

bron: pzc.nl

Het bericht Voorlopig geen vrouwenvoetbal bij vv Oostkapelle verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *