Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Ajax wint na vroege voorsprong van PSV

Ajax heeft vrijdagavond een nipte overwinning geboekt op PSV. De Amsterdammers kwamen al na elf minuten op voorsprong door een doelpunt van Marjolijn van den Bighelaar. Ondanks dat PSV in de tweede helft meer van zich afbeet, kwam de minimale voorsprong niet meer in gevaar.

Gedurende de openingsfase van de wedstrijd nam Ajax vrij gemakkelijk het initiatief doordat PSV zich vooral liet inzakken om op de counter toe te kunnen slaan. Dat strijdplan van Nebojsa Vuckovic kon echter al vrij snel overboord worden gegooid nadat Ajax via de voet van Marjolijn van den Bighelaar snel op voorsprong was gekomen.

Dankzij uitstekend voorbereidend werk van Marlous Piëete en Loïs Oudemast kon de spits van Ajax vrij eenvoudig de bal binnen schieten. Daarvoor had Merel van Dongen ook al de score kunnen openen. Tot drie keer toe kwam Angela Christ, de keepster van PSV, echter als winnares uit de strijd.

Halverwege de eerste helft leek de koploper de wedstrijd al in het slot te kunnen gooien. Oudemast werd op haar wenken bediend via een prachtige opening van Inessa Kaagman. Met een behendige lob werd Christ weliswaar verschalkt, maar Oudemast zag vervolgens de bal op de lat uiteenspatten en dus kwam PSV met de schrik vrij.

Vervolgens kregen de bezoekers na dit gevaarlijke moment een levensgrote kans om via Kirsten Koopmans op gelijke hoogte te komen. Dankzij een goede pass van Aniek Nouwen kon Koopmans vogelvrij richting het doel van Elixabete Sarasola afstormen. De Spaanse keepster kon echter eenvoudig het schot van Koopmans pareren.

Na de theepauze begon PSV met meer bravoure en aanvallende intenties aan de wedstrijd. Ondanks dat Ajax verder achteruit werd gedrukt, wist PSV nauwelijks gevaarlijk te worden. Toch kwam de ploeg van Ed Engelkes naarmate de tweede helft vorderde er steeds moeilijker uit waardoor de druk toenam.

Als gevolg van het aanvallende spel van PSV werd er achterin echter ook steeds meer ruimte weggegeven. Hierdoor kreeg de ingevallen Betsy Hassett vlak voor tijd op aangeven van Van den Bighelaar een enorme kans om de drie punten definitief veilig te stellen. Christ hield haar ploeg echter wederom in de wedstrijd.

PSV sloeg er vervolgens ook niet meer in om gevaarlijk te worden waardoor de 1-0 voorsprong op Sportpark de Toekomst niet meer uit handen werd gegeven door de thuisploeg. Ajax blijft dankzij deze overwinning de trotse koploper in de Eredivisie met een voorsprong van vijf punten op FC Twente.

Fotograaf: Nienke van der Tak

Het bericht Ajax wint na vroege voorsprong van PSV verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *