Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Daphne Koster: laat jongens en meisjes samen spelen

Daphne Koster geldt als hét boegbeeld van het Nederlandse vrouwenvoetbal. De oud-international en huidig speelster van Ajax neemt binnenkort afscheid van de topsport waarin ze twintig jaar actief was.

Om het vrouwenvoetbal in Nederland naar een hoger plan te tillen heeft ze een tip voor alle clubs. “Ik vind dat alle kinderen tot een jaar of twaalf gemengd moeten spelen en zo van elkaar kunnen leren. En dat je niet zo snel onderscheid moet maken tussen meisjes en jongens.”

“Ik zie dat clubs nog te snel meisjes bij elkaar in een team zetten wanneer ze een paar speelsters hebben. Daar doe je de goede voetbalsters mee tekort mee en de slechte ook.”

Koster, die onlangs bekend maakte na dit seizoen te stoppen met voetbal, kan haar imposante carrière in stijl afsluiten met de dubbel met Ajax, de club waar ze als klein meisje al fan van was.

“Ik heb vanaf mijn zesde gedroomd om in Ajax te spelen. Die droom heb ik altijd in leven gehouden en uiteindelijk heb ik een bevoorrechte positie gehad. Ik kan terugkijken op 20 jaar topsport en dat heb ik met ziel en zaligheid gedaan en daar geniet ik vandaag de dag nog steeds van.”

bron: NOS

Het bericht Daphne Koster: laat jongens en meisjes samen spelen verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *