Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

KNVB blaast amateurvoetbal nieuw leven in met VoetbalTV

De KNVB start een pilot met een videosysteem dat wedstrijden in het amateurvoetbal automatisch vastlegt. Met het project ‘VoetbalTV’ is het mogelijk dat voetballers, trainers en supporters direct na hun wedstrijd beelden van de wedstrijd, zoals acties en doelpunten, kunnen terugkijken.

Daarmee wil de KNVB het spelplezier voor amateurvoetballers, ook ná de wedstrijd, vergroten. Momenteel loopt er een pilot bij vijf amateurverenigingen: Smitshoek, sv Hoek, AFC, WV HEDW en Beek Vooruit.

Directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee is enthousiast over het experiment met het videosysteem. “Zo kan iedere speler zijn/haar eigen acties of doelpunten terugkijken op video. Sterker nog; opa’s en oma’s die ver weg wonen, kunnen met VoetbalTV ook naar de wedstrijd van hun kleinkinderen kijken. Live zelfs, als onderdeel van Voetbal.nl.”

Als de pilot succesvol is kunnen de videoregistraties het amateurvoetbal, met het vastleggen van complete wedstrijden, naar een hoger plan tillen. In de toekomst is het via VoetbalTV mogelijk om in de derde helft meteen de hoogtepunten van de wedstrijd terug te kijken. Bij een geslaagde pilot start VoetbalTV in september.

Bron: KNVB.nl

Het bericht KNVB blaast amateurvoetbal nieuw leven in met VoetbalTV verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *