Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

De schaal lonkt naar de play-off kandidaten Eredivisie zaal

Aankomende vrijdag, 5 mei, start de strijd om de kampioenschap van Nederland in het zaalvoetbal met de halve finales. Iedere wedstrijd dient een winnaar te hebben omdat de teams spelen volgens het “best of three” principe. Bij een gelijke stand volgt een verlenging van 2 x 5 minuten. Is de stand dan nog gelijk dan worden er strafschoppen genomen. Op 12 mei a.s. is de 2e wedstrijd. Indien de stand gelijk is, volgt er op 19 mei a.s. de beslissing.

In Leek staan de bekerfinalisten KTP Nieuw Roden en Drachtster Boys tegen over elkaar . In de competitie wonnen beide ploegen van elkaar. In de bekerfinale won Drachten met 3-2 van de Drentse vrouwen. Het belooft een spannende wedstrijd te worden tussen de beide teams die ongeveer 30 km uit elkaar spelen.

FC Gelre debuteerde dit jaar in de eredivisie. In het seizoen 2011/12 werd de Gelderse club landskampioen en het seizoen daarop won het de beker. Vervolgens besloot de club in de Hoofdklasse te gaan spelen. Landskampioen vv Pernis/Barcelona Soccer Schools sloot de competitie af als koploper. De Rotterdammers speelden 4 x de bekerfinale en wonnen drie keer. De enige keer dat zij verloren was tegen FC Gelre.

 

20.30 uur KTP Nieuw Roden Drachtster Boys
20.30 uur FC Gelre vv. Pernis/Barcelona Soccer Schools

Het bericht De schaal lonkt naar de play-off kandidaten Eredivisie zaal verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *