Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Grote spanning in de Topklasse

Voorbeschouwing Topklasse. Ter Leede is zaterdag bij winst op Jong ADO Den Haag landskampioen bij de amateurs. Ter Leede staat 1 punt voor op Buitenveldert dat thuis SC Woezik ontvangt. Buitenveldert kent geen titeldruk. Het seizoen is al geslaagd, het eerste elftal heeft meegedaan tot op de laatste speeldag voor de titel, het 2e team gaat zich zondag veilig spelen en het 3e elftal speelt de nacompetitie voor promotie naar de landelijke klassen en speelt ook nog de bekerfinale in district West 1. Ter Leede dus bij winst de nieuwe kampioen, kom massaal naar Sassenheim, de club rekent op veel publiek. De KNVB komt met de echte schaal, in Amsterdam zal de KNVB komen met een replica.

Welke clubs spelen de nacompetitie voor lijfsbehoud? Het wordt krankzinnig. Wartburgia heeft 27 punten, Barendrecht heeft 24 punten, RVVH staat op 23 punten en Eldenia staat tiende met 22 punten en staat er het slechtste voor. Maar…..ze spelen allemaal tegen elkaar. Wint Eldenia thuis van Wartburgia dan zijn ze veilig. Beide clubs komen dan op 25 punten maar het doelsaldo van Eldenia is veel beter. Wartburgia moet dan afwachten op de uitslag in Ridderkerk. Het heeft op hun beurt weer een beter doelsaldo dan Barendrecht. Wint RVVH dan zijn ze veilig, geldt ook voor Barendrecht. Wint Eldenia niet dan spelen ze de nacompetitie. Het zal razend spannend worden. Saestum zal bij winst op Jong Telstar vierde worden, DTS Ede ontvangt RKHVV en de kampioen van het vorige seizoen wil daarom ook afsluiten met winst.

Alle wedstrijden beginnen om 14.30 en van alle wedstrijden zijn de tussenstanden weer te volgen.

Het bericht Grote spanning in de Topklasse verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *