Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Ajax houdt stand tegen FC Twente

In de strijd om het kampioenschap is FC Twente er niet in geslaagd om dichterbij Ajax te komen. Nadat FC Twente verdiend op voorsprong was gekomen, had de ploeg van Ed Engelkes in de tweede helft aan één kans genoeg om met een punt weer af te reizen naar Amsterdam. Ondanks dat de ploeg van Tommy Stroot het betere van het spel had, eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

Voorafgaand aan de wedstrijd had Ajax-aanvalster Marlous Pieëte al aangekondigd dat FC Twente in de aanval moest, in tegenstelling tot Ajax. De ploeg uit Amsterdam had namelijk een voorsprong van vijf punten te verdedigen op sportpark Slangenbeek. De trainer van de ploeg uit Amsterdam, Ed Engelkes, koos dan ook om uit balbezit met een achterste linie van vijf verdedigsters te spelen.

Desondanks verschuilde Ajax zich niet. De koploper kreeg zelfs de kans om al vroeg in de wedstrijd de score te openen via Pieëte. De 27-jarige aanvalster anticipeerde goed op een te korte terugspeelbal van Siri Worm. Keepster Barbara Lorsheyd stond echter goed gepositioneerd om de lob, die iets wat aan de zwakke kant was, uit de lucht te plukken.

FC Twente reageerde daarna echter meteen via een subtiele uitbraak van Eshly Bakker, die haar voorbereidende werk echter niet wist te belonen. De storm ging daarna nog niet liggen, want vervolgens kreeg Ajax weer een goede kans via Marjolijn van den Bighelaar en wederom Pieëte. Daarvoor werd de ploeg van Tommy Stroot echter wel een penalty onthouden na een overtreding op Lineth Beerensteyn in het zestienmetergebied.

Nadat het tempo door beide teams iets was teruggeschroefd, kwam FC Twente op voorsprong via Ellen Jansen. Nadat een geweldige knal van Marthe Munsterman op de lat uiteenspatte, kon de spits van FC Twente in de rebound de bal eenvoudig langs de kansloze Elixabete Sarasola schuiven.

Na de rust begonnen beide ploegen met dezelfde intenties als gedurende de eerste helft aan de wedstrijd. Nadat Sherida Spitse haar schot, dat nog werd getoucheerd door Sarasola, op de lat zag verdwijnen, wist Ajax via Marjolijn van den Bighelaar op gelijke hoogte te komen. Met wat geluk zag de spits haar van richting veranderde bal via de binnenkant van de paal het doel in vallen.

Vervolgens kwam FC Twente er nauwelijks meer aan te pas en zakte Ajax weer verder terug om het gelijke spel te verdedigen. En ondanks dat de thuisploeg wat speldenprikken wist uit te delen, slaagde ze er niet in om door de Amsterdamse muur heen te breken. Daardoor lijkt de strijd om het kampioenschap zo goed als beslist in het voordeel van Ajax. Volgende week reist FC Twente af naar de hoofdstad met als doel om het naderende kampioenschap van de Amsterdammers uit te stellen.

Schrijver: Jeroen Adriaanse 

Het bericht Ajax houdt stand tegen FC Twente verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *