Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Laatste speeldag in de Hoofdklasse B

Voorbeschouwing hoofdklasse B. De meest krankzinnigste slotfase ooit in de zondag hoofdklasse. We beginnen met DSE dat op eigen veld Fortuna’54 ontvangt. De winnaar is veilig mits Buitenveldert VR 2 wint van Victoria Boys, maar daar gaat iedereen van uit. Maar wint DSE en Fortuna Wormerveer thuis NIET van SV Venray dan wint DSE de derde periodetitel en speelt het de nacompetitie voor promotie. Dit omdat SC ’t Zand en FC Eindhoven al een prijs hebben en de KNVB kijkt in de derde periode dan naar een club die nog geen periode heeft gewonnen. En Fortuna Wormerveer speelt sowieso al de nacompetitie. In Nistelrode hoopt men dat dit niet gebeurd. Want dan speelt de nummer vier in de eindstand de nacompetitie en dat is Prinses Irene.

Wie wordt er kampioen? FC Eindhoven en SC ’t Zand staan bovenaan met 65 punten. Het doelsaldo telt niet. FC Eindhoven gaat naar VV Maarssen. Die club weet al dat het p/d moet gaan spelen voor een langer verblijf in de hoofdklasse. SC ’t Zand speelt uit tegen Prinses Irene. Mochten de twee clubs beide winnen, gelijkspelen of verliezen dan volgt er een beslissingswedstrijd, waarschijnlijk a.s dinsdag of woensdag.

RKSV Nuenen is veilig. De club pakte het na de winterstop goed op en scoorde als een tierelier, prima gedaan meiden!. Buitenveldert VR 2 moet winnen van Victoria Boys om zich veilig te spelen. De ene week stonden ze vijfde, de week erop negende, alles kon dit seizoen met deze versterkte degradatieregel. Het gaat dus om wat er in Etten-Leur gebeurd.

We hebben zondag van alle wedstrijden live de tussenstanden, volg deze apotheose dan op de voet. Alleen geen tussenstand van Venlosche Boys – Kolping Boys, beide strijden slechts om de eer.

Het bericht Laatste speeldag in de Hoofdklasse B verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *