Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Eredivisie zaal: Thuisclubs verliezen Kampioenschap van Nederland

In beide halve finales wisten de thuisteams, KTP Nieuw Roden en FC Gelre, niet tot winst te komen.

Onder grote publieke belangstelling begonnen de Drentse vrouwen hun duel tegen Drachtster Boys. In de eerste helft waren de gasten beter. In de 10e minuut schoot Esther van Toledo (DB) na een goede actie de bal binnen in het dak van het doel. Voor de rust maakte Jessie Prijs(DB) in de draai de 0-2. Na de rust zagen we een gedreven thuis team. Het lukte Grytsje van den Berg (NR) om de aansluitende treffer te maken. De thuisploeg zette aan om de gelijkmaker te forceren. De kansen waren er, maar Esther Toledo maakt een einde aan de onzekerheid voor de bezoekers. De eerste overwinning is binnen voor de ploeg van Symen Abe Hoekstra.

De spanning was te voelen in Wehl. Voor een volle tribune streed FC Gelre tegen vv Pernis/Barcelona Soccer Schools. De thuisploeg koos voor een defensieve speelwijze . De bezoekers hadden moeite veel om kansen te creƫren. Het was uit een vrije trap dat de landskampioen voor 0-1 zorgde. In de tweede helft nam de spanning toe. Beide ploegen kregen kansen maar scoorden niet. In de laatste minuut kwam Judith Westervelt als extra veldspeelster voor keepster Jantien van der Zijden. vv Pernis kon de wedstrijd winnend afsluiten.

De volgende halve finales zijn op 12 mei a.s. in Drachten en Schiedam.

Het bericht Eredivisie zaal: Thuisclubs verliezen Kampioenschap van Nederland verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *