Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

GJS VR1 sluiten af met ruime overwinning

Vandaag stond alweer de laatste competitiewedstrijd op het programma en omdat de nummer 4 tot en met de nummer 9 dicht op elkaar zaten, was het nog mogelijk om nacompetitie te moeten spelen. Toen al voor de wedstrijd bleek dat onze directe concurrent verloren had, was de urgentie en daarmee ook de scherpte bij sommige speelsters weg.

Ondanks een flitsende start waarbij de GJS dames snel op 0-1 kwamen door Daniƫlle en daarna vrij snel ook de 0-2 door Marloes, werd het spel slordiger. Bo schoot nog op de lat, maar al vrij snel was het Odysseus dat scoorde. Met het rauwe spel van de thuisclub, waarbij veelal de lange bal werd gespeeld, was het constant uitkijken. Bij 1 van die lange ballen viel de bal precies tussen de verdediging van GJS en was het 1-2.

Na de aansluitingstreffer van Odysseus volgde een rommelige fase met veel strijd, niet bepaald een aantrekkelijk schouwspel. Gelukkig scoorde Luka de 1-3 en leek het voor rust op deze stand uit te draaien. Echter ook nu was het Odysseus dat terug in de wedstrijd werd geholpen door slecht weg werken van de GJS meiden en met een ruststand van 2-3, zaten de meiden er wat verslagen bij. Nadat inmiddels noodgedwongen Bo was vervangen door Denise, begonnen de meiden goed aan de tweede helft. Hierdoor ontstonden er weer kansen voor de Gorinchemse meiden en was het Patricia die met een mooie solo de 2-4 aantekende. In plaats van de scherpte aan te houden, vervlakte het spel weer en scoorde Odysseus, na weer slecht wegwerken, de 3-4. Eigenlijk hield GJS de dames uit Utrecht telkens in de wedstrijd.
Nadat Jessica en Cato waren ingevallen voor aanvoerster Romy en de geblesseerde Emma, was het Luka die de eindstand op 3-5 bracht na een mooie actie van Denise. Odysseus gaf het nu op en de wedstrijd was gespeeld. Verdiende winst, die veel hoger had kunnen en moeten uitvallen en met een wisselend spelend GJS.

Hiermee is de competitie ten einde en kan de balans worden opgemaakt. Een 6e plaats op de eindrangschikking en hiermee heeft de ploeg het uitstekend gedaan. Na een slechte start (eerste 4 wedstrijden alle verloren), krabbelde de ploeg langzaam op en gingen de meiden steeds beter spelen. In de laatste periode werd zelfs de 4e plaats behaald met deze jonge ploeg, waarbij Romy Steegwijk met 21 jaar de oudste en daarnaast een voorbeeldige aanvoerster is. De toekomst zit hiermee wel goed en ondanks dat Jessica helaas vertrekt, sluit Roxanne uit het tweede aan en blijft de selectie in aantal hetzelfde.

Voor alle meiden die ambitie en talent hebben, die op een goed niveau willen voetballen en trainen en die interesse hebben om aan te sluiten, kan contact opgenomen worden met Rob Verweij op telefoonnummer 06-10960814. Natuurlijk kan er ook op proef meegetraind worden in onderling overleg.

Het bericht GJS VR1 sluiten af met ruime overwinning verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *