Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Jill Roord: “Voor ons team doen ze heel erg veel”

Jill Roord is aan haar laatste weken bezig bij FC Twente. In de zomer vertrekt ze, na vijf jaar in de Eredivisie te hebben gespeeld, naar Bayern München. Of Roord ooit bij FC Twente terugkeert? “Dat sluit ik zeker niet uit. Ik ga nu natuurlijk naar Bayern München toe en daar blijf ik ook voorlopig. Maar het zou best kunnen dat ik aan het einde van mijn carrière terugkeer naar Nederland. Ik hoop dat de competitie dan een nog hoger niveau heeft bereikt en dat er veel clubs zijn met talentvolle speelsters,” aldus de 20-jarige middenveldster.

Na een doordeweekse training beantwoorde Roord tegenover vrouwenvoetbalnieuws.nl alle vragen die via Instagram (@vvnieuwsnl) waren ingezonden. Zo kom je er onder andere achter wie haar favoriete speler is en naar welke muziek ze het liefst luistert.

Wie is een speler die onderschat wordt maar wel heel goed is?
Rooske_rapunzel, Instagram
“Het is lastig om één speelster te noemen, dus dan noem ik er twee: Marthe Munsterman en Danique Kerkdijk. Voor ons team doen ze vooral verdedigend heel erg veel, maar dat valt soms minder op. Als Marthe en Danique weg zijn, dan merk je pas wat voor impact dat heeft. Met hun loopvermogen lossen ze heel veel op het veld op. Verder is het altijd lastig om tegen Kim Mourmans van PSV te spelen. Ze is meestal mijn directe tegenstander en is fysiek erg sterk.”

Wie vind je de beste speelster uit de Eredivisie Vrouwen?
Jill_roord_fan, Instagram
“Jeetje.. Dan zeg ik toch Renate Janssen. Als ze vol gas geeft, is ze ontzettend goed en kan ze het verschil maken.”

Wat is jouw favoriete club?
Valentina_Zivkovic, Instagram
“Mijn favoriete club is FC Barcelona. Die club speelt het mooiste voetbal dat er gespeeld kan worden. Ik denk dat het ook voor heel veel mensen de mooiste club van de gehele wereld is. Ik kijk graag naar Lionel Messi, een heel andere speler hoor, maar hij speelt wel een beetje op dezelfde positie als ik. Op hem let ik dan ook als ik naar Barcelona kijk, hoe hij zich vrijloopt.”

Wie vind jij een voorbeeld met voetbal?
Ana_fct, Instagram
“Ik heb niet echt een voorbeeld, maar ik vind Messi de beste voetballer van de wereld. Dus dan zeg ik Messi. Ook in het vrouwenvoetbal heb ik niet echt een voorbeeld. Het feit dat je het vrouwenvoetbal niet echt op de televisie kan volgen, speelt daarin ook wel een rol. Marta vind ik wel een van de beste voetbalsters van de wereld en ik heb haar weleens zien voetballen, maar niet zo vaak.”

Wie vind je de leukste BN’er?
Merelsvv10, Instagram
“Dave Roelvink, omdat hij altijd lekker zichzelf en ook een beetje gek is.”

“Wat ik het leukst vind om in mijn vrije tijd te doen? Ik zit best wel veel op Netflix, omdat ik graag naar films kijk. Er zijn natuurlijk veel mooie films maar ‘The Notebook’ behoort wel tot een van mijn favorieten. Verder ga ik ook graag naar de bioscoop en hou ik van shoppen.”

Welke muziek luister je graag?
Valentina_Zivkovic, Instagram.
“Ik luister een beetje naar R&B, hiphop en soms naar de top-40. In de kleedkamer hebben we een grote speaker staan en daarom luisteren we voorafgaand aan de wedstrijden altijd wel naar muziek. Dit seizoen wordt mijn mobiel vaak gebruikt, dus binnen de kleedkamer van FC Twente ben ik de dj. Maar de muziekstijl is bijna altijd wel hetzelfde in de kleedkamer.”


Schrijver: Jeroen Adriaanse

Fotograaf: Nienke van der Tak

 

 

 

Het bericht Jill Roord: “Voor ons team doen ze heel erg veel” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *