Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

JVOZ begint na de zomer aan een nieuw hoofdstuk

Meiden verliezen laatste wedstrijd tegen jongens na dubieuze penalty

Vandaag , onder een heerlijke voorjaarszon in het Zeeuws-Vlaamse Sint Jan Steen, kwam er voor de meeste meiden van JVOZ 0-15 een einde aan een tijdperk! En wel het tijdperk van spelen tegen jongens!

Na dit seizoen zullen deze talenten grotendeels hun voetbalcarrière gaan voortzetten in het vrouwenvoetbal. Te beginnen volgend jaar als talententeam, de klasse is thans nog onbekend maar hopelijk komt de KNVB snel met duidelijkheid en 1 die deze talentvolle meiden recht doet. Genoeg over de toekomst, terug naar het heden.

Aangetreden werd in deze laatste wedstrijd van het seizoen 2016/2017 zonder wissels. Noa Slinger en Lieve van Vliet waren afwezig en Lois Hofman en Jasmijn Verschoor waren geblesseerd. Op doel stond Esther van Belzen; achterin vlnr: Chaima Benkaddour, Wynonna Lord, Sophie Fijneman en aanvoerster Demi Nas. Op het middenveld Winnie Li, Cheng Yan Li en Alessia Mieras. Voorin gelegenheidslinksbuiten Manon de Ruijsscher, Angela Versluis en Laura Vierhout.

De meiden starten, na een ontspannen warming up, prima aan de wedstrijd. Toch waren het de gasten die het eerste plaagstootje uitdeelden maar Esther stond op haar post. Even later landde een schot van de gastheren uit de tweede lijn op de paal, in de tegenaanval kregen de meiden hun eerste kansje maar een voorzet van Angela bereikte Laura net niet. In de 13e minuut tastte de keeper van Steen volledig mis op een diepe bal, maar helaas was ook Angela, de bal even kwijt en kon de verdediging van Steen redding brengen. In de counter werd het 1-0 door de snelle rechtsbuiten die door mocht op het randje van buitenspel.

Even later een mooie aanval van de meiden via Angela en Laura, de laatste werd neergelegd, de scheids gaf goed voordeel omdat Angela de bal had, helaas ging haar schot net naast. De meiden bleven goed voetballen en deden niet onder voor de gastheren. Echte grote kansen kwamen er in de eerste helft niet meer voor beide ploegen en als Steen wat probeerde stond Esther op haar post.

Na de rust begonnen de meiden goed in de jacht op de gelijkmaker. Een aanval over links via Cheng Yan en Angela maar helaas was de voorzet net te hard. Daarop kreeg ook Manon nog een kans op een schot maar dat lukte net niet. Even later werd Steen gevaarlijk na mistasten in de verdediging maar nadat de spits 3x had gekapt ging zijn inzet naast. In de 46e minuut een goede aanval van de meiden via Cheng Yan en Angela kwam de bal bij Manon, maar de verdediging kon de bal tot corner verwerken. Die corner kwam te ver bij de tweede paal en uit de counter werd Steen gevaarlijk maar Esther bracht redding. In de 49e minuut kwamen de meiden op gelijke hoogte. Een ingooi van Demi kwam bij Alessia, die vond Angela en zij tikte de bal vanaf rand 16 langs de uitkomende keeper, 1-1.

Vijf minuten later het enige twijfelachtige moment van de verder uitstekend leidende scheidsrechter, hij gaf (na appeleren Steen zo leek het) een penalty nadat de bal tegen de arm van de wegdraaiende Demi was gekomen, de arm die tegen haar lichaam hing. Deze buitenkans werd goed benut, waardoor de meiden weer tegen een achterstand aankeken. Steen werd even later gevaarlijk na een schot uit de draai vanaf rand 16 maar Esther pakte de bal goed. In de 63e minuut nog een gevaarlijke aanval van Steen, waarbij Esther werd omspeeld maar Sophie net voor de lijn redding kon brengen.

De laatste grote kans van de wedstrijd (en daarmee van deze competitie in deze eerste klasse, want dit was de laatst aanvangende wedstrijd) was voor de meiden. Een diepe bal van achteruit kwam bij Angela die de bal hoog over de keeper speelde, maar de Steense verdediging kon net voor de lijn redding brengen. Zo eindigde deze wedstrijd, die geen winnaar verdiend had en waarin de meiden goed voetbalden en weer af en toe goed combinatiespel lieten zien, in een nipte nederlaag voor de meiden.

Het bericht JVOZ begint na de zomer aan een nieuw hoofdstuk verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *