Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Mandy van den Berg maakt weer minuten in de FAWSL

Dit weekend stonden er weer enkele wedstrijd op het programma in de FA WSL Spring Series. Zo speelde de Nederlandse Dominique Bruinenberg met Sunderland op zaterdag tegen Bristol City. Dankzij een doelpunt van Lucy Stanifort wist Sunderland thuis met 1-0 te winnen! De eerste thuisoverwinning en tevens drie belangrijke punten.

Liverpool begon aan de wedstrijd tegen Birmingham City zonder Shanice van de Sanden in de basis. Na een moeizame eerste helft en een invalbeurt van Van de Sanden in de tweede helft won de ploeg uit Merseyside uiteindelijk met 0-2 dankzij doelpunten van Jess Clarke en Gemma Bonner. Birmingham City speelt volgend weekend in de bekerfinale tegen Chelsea op Wembley.

Manchester City beleefde ook een moeilijke voetbaldag. De ploeg van Tessel Middag speelde tegen Reading FC, de club van Oranje captain Mandy van den Berg. De ploeg uit Manchester wist na een spannende wedstrijd uiteindelijk als winnaar van het veld te stappen, 2-3. Middag speelde 60 minuten mee terwijl Van den Berg de laatste 10 minuten op het veld stond. Overigens heeft Van den Berg hard gewerkt voor haar “comeback”:

Ten slotte moest Arsenal in actie komen tegen Yeovil Town. Bij Arsenal speelden keepster Sari van Veenendaal en middenvelder Daniëlle van de Donk de gehele wedstrijd mee. Dominique Janssen startte ook in de basis maar werd een half uur voor tijd gewisseld. Voor de ogen van zo’n 830 betaalde toeschouwers won Arsenal uiteindelijk eenvoudig met 1-5.

Foto: Reading.fawsl.com 

Het bericht Mandy van den Berg maakt weer minuten in de FAWSL verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *