Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Internationals Martens, Dekker, Van den Bulk scoren dit weekend

Oranje international Anouk Dekker (Montpellier) scoorde zondag twee keer in de met 6-0 gewonnen wedstrijd tegen Metz. Haar team staat 5 punten achter op de koploper, daar zo meer over maar Dekker wist in beide helften te scoren. Haar totaal met nog twee ronden te gaan staat op 6. En PSG dat derde staat met onze Oranje keepster Loes Geurts dit weekend op doel wist de nul te houden. Gelukkig voor haar en de 400 toeschouwers in het Stade Sébastien-Charléty wist o.a. de Braziliaanse international Cristinae te scoren, het werd in ieder geval 4-0.

Overigens kan koploper en UWCL finalist Olympique Lyonnais maandagavond bij winst op Soyaux kampioen van de “Feminine Divison 1” worden.

Zweden

Linköping nog zonder de herstellende Renée Slegers won haar vierde wedstrijd op rij en gaat aan kop in “Damallsvenskan”. Het team won met 1-2 van Kristianstad voor zo’n 425 toeschouwers. De nummer 2 van de prille competitie is FC Rosengård dat met 3 punten achter staat maar het zondag wel met 5-0 van Göteborg. In het Malmö IP stadion zagen 713 toeschouwers Oranje international Lieke Martens 90 minuten mee spelen en wist de 5-0 voor haar rekening te nemen. En onze derde Nederlandse en international speelt bij Djurgården: Sheila van den Bulk. Ondanks dat Van den Bulk haar team voor de rust op voorsprong weet te brengen verliezen ze met 1-2 van Kvarnsveden.
Beide teams staan in de staart van het rechter rijtje.

Noorwegen

De enige Nederlandse in de “Toppserien” is de oud international Marije Brummel. Ze speelt voor het tweede seizoen voor Sandvike en hiervoor was ze actief voor Bristol City, PEC Zwolle, PSV en begon bij sc Heerenveen. Alle Nordic competities zijn onlangs begonnen en haar team staat op de gedeeld 9e plaats. Afgelopen zondag verloor ze de thuis wedstrijd met 1-2 van Kolbotn, ze speelde de gehele wedstrijd mee in het Varden Amfi stadion.

België

De competitie, Super League, bestaat uit 7 teams waarin een dubbele competitie wordt gespeeld. Standaard Luik en RSC Anderlecht eindigen beide op 55 punten maar door de 0-17 winst op Eva’s Tienen verzekerde de andere “rood hemden” van de 20e titel. Bij “Standard Liège” spelen de Nederlandse Sanne Schoenmakers en Caroliena Wolters, eerst genoemde knalde als invalster een hattrick erin.

Het bericht Internationals Martens, Dekker, Van den Bulk scoren dit weekend verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *