Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Keizerweerd, Bakker en Payne komen Ajax versterken

Ajax hebben drie nieuwe aanwinsten binnen met het oog op volgend seizoen. Lindsey Keizerweerd, Linda Bakker en Toni Payne komen de gelederen versterken en tekenden dinsdag contracten bij Ajax.

Keizerweerd komt over van ADO Den Haag Vrouwen, waar ze met name op de flanken speelde. De 19-jarige Amsterdamse is enthousiast over haar overstap naar Ajax. ,,Ik volgde Ajax altijd wel via het internet en nu ben ik blij dat ik zelf de stap kan maken naar deze prachtige club. Ik ben benieuwd naar hoe het hier zal zijn en kan niet wachten om te beginnen.”

‘Ik wil mezelf zo snel mogelijk bewijzen’

De tweede aanwinst, Linda Bakker, is geen onbekende bij Ajax. De 24-jarige voorhoedespeelster speelde zo’n vijftig wedstrijden namens Ajax voordat ze vertrok naar Telstar. Nu is ze dus weer terug op het oude nest. ,, Ajax is voor mij toch altijd de mooiste club van Nederland geweest en ik probeerde mezelf altijd wel extra te laten zien in de wedstrijden tegen de ploeg. Het is mooi dat mijn tweede periode bij de club is gekomen. Ik ben vooral benieuwd en wil mezelf zo snel mogelijk bewijzen. Het is leuk om veel oude gezichten terug te zien die ik nog ken uit mijn eerdere periode hier.”

De Amerikaanse Toni Payne (22) maakt de overstap van Duke University naar de Amsterdamse club. Het was eigenlijk de bedoeling dat Payne in de winterstop al zou aansluiten bij de koploper van de Eredivisie, maar het afronden van haar studie Political Science nam de nodige tijd in beslag. Nu ze succesvol is afgestudeerd, kan de focus vol op Ajax. Toekomstig hoofdtrainer Benno Nihom kreeg wat hulp van Mr. Ajax (Sjaak Swart) bij het aantrekken van Payne. ,,Toen ik een keer naar Ajax O19 stond te kijken wenkte Sjaak me en liet me een filmpje zien met hoogtepunten van Payne. Op basis van die beelden hebben we haar uitgenodigd voor een stage. Tijdens die stage liet ze haar klasse zien.”

‘Toen Ajax interesse toonde ging ik voor mijn kans’

De Amerikaanse is blij om in Nederland te zijn. ,,Ik ken Ajax van jongs af aan en het is altijd mijn droom geweest om in Europa te spelen. Je kijkt naar de beste voetballers en voetbalsters en die spelen in dit continent. Het is altijd een inspiratiebron voor mij geweest. Toen Ajax interesse toonde ging ik voor mijn kans. Ik voel me al goed thuis en pas me aan in de nieuwe omgeving. Met creativiteit en snelheid hoop ik van waarde te zijn als speelster voor mijn team.”

Dit drietal past bij Ajax’

Nihom is in zijn nopjes met de nieuwe aanvallende versterkingen. ,,Keizerweerd brengt veel snelheid, is jong en talentvol. In de wedstrijden tegen ADO Den Haag viel ze positief op. Bakker is een volwassen speelster geworden bij Telstar en heeft veel techniek en dreiging in haar spel. Het is een speelster die je niet graag tegen je hebt. Payne is snel, vaardig en doelgericht. Bovendien heeft ze die echte winnaarsmentaliteit waar Amerikaanse speelsters bekend om staan. Als je Amerika achter je laat om voor Ajax te spelen dat zegt dat echt wel wat. Dit drietal past bij Ajax”, sluit Nihom tevreden af.

Het bericht Keizerweerd, Bakker en Payne komen Ajax versterken verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *