Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Kirsten Koopmans maakt scholieren warm voor het EK

De Openbare Basisschool Tuindorp in Utrecht krijgt dinsdag bezoek van een voetbalster van PSV. Op initiatief van Vereniging Sport Utrecht komt Kirsten Koopmans langs om het EK vrouwenvoetbal te promoten.

Het toernooi is dit jaar in Nederland en Utrecht is een van de speelsteden. Met het bezoek van Koopmans aan de basisschool hoopt de EK-organisatie meisjes enthousiast te maken voor het toernooi.

“Voor Nederland is het hartstikke belangrijk dat vrouwenvoetbal nog meer in de lift komt. Als je kijkt om ons heen dan zijn Duitsland en Zweden echt toplanden. Wij willen daar heel graag mee concurreren om nog beter te worden en in de top te komen”, zegt EK-projectleider Marlou Peeters.

Mannensport

De leerlingen hebben erg genoten van de speciale gymles. “Ik vond het heel leuk, want er komt niet elke dag een professioneel voetbalmeisje lesgeven”, vertelt Iris (10). De 10-jarige Karlijn vult dat aan: “Nu is er gewoon veel aandacht voor meisjes en die kunnen dan ook meer te weten komen over voetbal.”

Voetbal wordt vaak nog als een mannensport gezien. Kirsten Koopmans denkt niet dat daar snel verandering in komt. “Het heeft volgens mij heel lang geduurd voordat er naar mannen- én vrouwenhockey gekeken werd. Dat is met mannen- en vrouwenvoetbal precies hetzelfde.”

Daarom hoopt Koopmans dat haar gymles ook meisjes enthousiast kan maken voor voetbal. “Als zij nu plezier hebben, dan denk ik dat ze zelf ook wel enthousiast worden om op voetbal te gaan.”

Op 16 juli start het EK vrouwenvoetbal met de openingswedstrijd in de Galgenwaard in Utrecht.

bron: rtv Utrecht

Het bericht Kirsten Koopmans maakt scholieren warm voor het EK verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *