Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Vrijdag NK finale voor meiden O18 in Drachten

Op 12 mei a.s. spelen de meiden van Drachtster Boys en Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau de finale voor het Nederlands Kampioenschap.

De ploeg uit Drachten kan vanwege de statutaire richtlijnen niet op zondag spelen als de wedstrijden voor het NK voor jeugdteams worden gehouden in Amsterdam. De KNVB en Reiger Boys hadden hier begrip voor en hebben samen besloten de wedstrijd aankomende vrijdag te spelen voor de halve finale in de play-offs tussen Drachster Boys en KTP Nieuw Roden.

In het kader van dit kampioenschap hebben de O18 finalisten een hele competitie gespeeld met KTP Nieuw Roden. Deze competitie werd gespeeld om het meidenzaalvoetbal in Nederland onder aandacht te brengen. Op dit moment zijn er in West I enkele teams die begonnen zijn. De KNVB hoopt volgend jaar op 5 plekken, samen met eredivisievereniging kleine competities te starten voor meiden O18. De plekken zijn: Noord, Kop van Noord-Holland, Amsterdam, Apeldoorn/Wehl en Rotterdam/Schiedam.

Veldvoetbalverenigingen die met een meidenteam in de zaal willen spelen kunnen ook inschrijven. De deelnemende verenigingen zijn trots op hun meidenafdeling en krijgen steeds meer aanmeldingen. De wedstrijd start om 19.00 uur in De Snijhal in Drachten.

Het bericht Vrijdag NK finale voor meiden O18 in Drachten verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *