Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Ajax wacht nog altijd op het kampioenschap na gelijkspel tegen FC Twente

Ajax is er niet in geslaagd om tegen FC Twente het kampioenschap binnen te slepen. Nadat Ajax voortvarend aan de wedstrijd was begonnen, kwam de ploeg van Ed Engelkes tegen de nummer twee van de competitie niet verder dan een 1-1 gelijkspel. In de tweede helft stelde Ellen Jansen op haar beurt het kampioensfeest met nog minimaal één week uit.

Onder luid applaus werd Ajax op sportpark De Toekomst welkom geheten door het thuispubliek, dat zich opmaakte voor het eerste landskampioenschap in het bestaan van de club. Na een evenwichtige openingsfase schoot Marjolijn van den Bighelaar haar ploeg al snel op voorsprong. De spits van Ajax had welgeteld tien minuten nodig om het net te doen laten krullen, waardoor de Amsterdammers al vroeg in de wedstrijd een uitstekende uitgangspositie voor zichzelf creëerde.

Na de openingstreffer nam Ajax het heft verder in handen en kon de thuisploeg via Marlous Pieëte voor de rust zelfs verder uitlopen. De aanvalster liet dit echter na. FC Twente kreeg daarna twee gevaarlijke kansen via Ellen Jansen en Jill Roord. De keepster van Ajax, Eli Sarasola, kon echter vrij eenvoudig haar doel schoonhouden. Gevolgd door een hevige regenbui liep Tommy Stroot dan ook met grote passen naar de kleedkamer toe om een nieuw strijdplan te smeden.

Met een directer aanvalsspel begon FC Twente dan ook aan het tweede bedrijf. Waar Ajax in de eerste helft al vroeg op voorsprong kwam, wist de uitploeg nu snel de aansluitingstreffer te forceren via Ellen Jansen. De spits van FC Twente kon eenvoudig profiteren na een inschattingsfout van Anouk Hoogendijk. Daarvoor wist Renate Jansen bijna Sarasola te verassen via een schot dat door Merel van Dongen van richting werd veranderd.

Ondanks dat FC Twente achterin meer ruimte weggaf, was Ajax slechts bij vlagen in staat om de aanval te zoeken. En alhoewel FC Twente voornamelijk via Renate Janssen op zoek was naar het tweede doelpunt, werd er uiteindelijk niet meer gescoord. Volgende week krijgt Ajax dus tegen ADO Den Haag wederom een kans om de landstitel veilig te stellen.

Schrijver: Jeroen Adriaanse
Fotograaf: Nienke van der Tak

 

Het bericht Ajax wacht nog altijd op het kampioenschap na gelijkspel tegen FC Twente verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *